U Širokom oprezni pred gostovanje u Mrkonjić Gradu: "Nećemo dopustiti iznenađenje"
Foto: NK Široki Brijeg

Gostuju ekipi Slobode

U Širokom oprezni pred gostovanje u Mrkonjić Gradu: "Nećemo dopustiti iznenađenje"

E. Čaušević

Fudbaleri Širokog Brijega igraju sutra meč šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Slobode iz Mrkonjić Grada.

Široki će gostovati kod ekipe Slobode koja je trenutno vodeća ekipa 2. lige RS grupe zapad.

Jasno je da su gosti s Pecare veliki favoriti u sutrašnjoj utakmici, a trener ovog tima Jure Ivanković poručio je da ekipa neće opušteno ući u utakmicu i dopustiti iznenađenje.

"Pogledali smo neke njihove utakmice i raspitali se kod trenera koji se s njima natječu u tom rangu. Iskusna su momčad s nekoliko igrača koji su igrali u višim rangovima natjecanja. Imaju maksimalan učinak u svojoj ligi i mogu biti opasni", rekao je Ivanković i dodao.

"Neće biti podcjenjivanja. Utakmici ćemo pristupiti maksimalno ozbiljni i skoncentrirani. Zanima nas samo prolazak dalje kako bi u pozitivnom ozračju dočekali veliki hercegovački derbi s HŠK Zrinjski Mostar".

Na press konferenciji pored Ivankovića bio je i vezni igrač ovog tima Ivan Paponja.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Bilo je teško pohvatati sve taktičke stvari na početku. Ipak, uz strpljenje trenera i suigrača, uspio sam se prilagoditi na igranje u novoj sredini i sada je mnogo lakše. U dosadašnjoj karijeri uglavnom sam igrao u trećoj ligi koja je dobra za afirmaciju mladih igrača i stjecanje iskustva. Ima dobrih igrača i momčadi u tim ligama i zato ćemo ići maksimalno u kupu. Nećemo se opustiti i dopustiti iznenađenje", kaže Paponja.

Utakmicu koja sutra počinje u 16 sati na stadionu Luke u Mrkonjić Gradu sudit će Antonio Tomić iz Kiseljaka.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi