U Španiji već pretjeruju: Revanš meč Lige prvaka bi mogao izostati zbog nedolaska gostiju?

Katalonski Sport najavljuje

U Španiji već pretjeruju: Revanš meč Lige prvaka bi mogao izostati zbog nedolaska gostiju?

Admin Čaušević

UEFA se suočava s velikim problemima organizovanja utakmica Lige prvaka i Europa lige. Neki mečevi će se igrati bez navijača, dok se treba tražiti novi stadion za susret Basela i Eintrachta. 

Nakon što je jučer italijanska vlada "zatvorila" Apenine i ograničila kretanjaatalonski Sport je najavio mogućnost neodigravanja utakmice Barcleona - Napoli.

Napoli sljedeće sedmice treba gostovati na Nou Campu u revanš susretu osmine finala Lige prvaka i još uvijek se sa sigurnonšću ne može tvrditi da će fudbaleri ovog tima dobiti dozvolu da putuju.

Ipak, kako su stopirana samo domaća takmičenja timovi bi trebalo biti omogućeno da se nastave takmičiti na međunarodnom nivou.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sigurno će se za nešto pitati i UEFA. Teško je vjerovati da će tako ozbiljna fudbalska organizacija dozvoliti da nekom timu bude onemogućeno da se bori na zelenom terenu.

Podsjećanja radi, Švicarci su već zabranili odigravanje revanš meča između Basela i Eintrachta sljedećeg četvrtka pa će UEFA morati potražiti prijelazno rješenje.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi