U subotu navečer se dogovara Džekin transfer?

Na kultnom stadionu

U subotu navečer se dogovara Džekin transfer?

A. Čaušević

U subotu navečer će biti neprijatelji, a nakon toga sve je moguće. Pretpostavka je to rimskog lista Corriere dello Sport o budućnosti Edina Džeke. 

Roma će u subotu navečer na stadionu Giuseppe Meazza gostovati Interu, a prema pisanju lista Corriere dello Sport nakon tog meča bi se moglo znati da li će Džeko od sljedeće sezone nositi dres Nerazzurra te kakve su stvarne namjere Giuseppea Marotte.

Kapiten bh. reprezentacije nema ništa protiv prelaska u Inter, dok je i navodno Roma spustila cijenu te bi sada igrački karton popularnog Dijamanta prodala i za 15 miliona eura.

Iz finansijkog ugla transfer bi bio izvodiv za Inter, ali dosta će zavisiti od toga da li će naredni trener milanskog kluba biti za angažovanje Džeke u slučaju odlaska Maura Icardija.

Rimski klub je Džeku spreman prodati West Hamu, međutim 33-godišnji Sarajlija bi najradije da ostane u Italiji.

Kome je Roma ponudila Džeku?

Britanski Sky Sport je sinoć izvjestio kako je igrački karton kapitena bh. reprezentacije ponuđen West Hamu te da postoje ozbiljne šanse da popularni Dijamant od naredne sezone bude stanovnik Londona.

Džekin ugovor s Romom ističe na ljeto 2020. godine, pregovora oko produženja ugovora nema što je jasan znak da su u rimskom klubu već odlučili da prodaju iskusnog napadača.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ukoliko Džeko potpiše za Čekićare pridružit će se svom bivšem treneru Manuelu Pellegriniji s kojim je sarađivao u Manchester Cityju.

Dok je nosio dres Građana za vrijeme Pellegrinijevog mandata Džeko je na 80 mečeva je zabio 32 gola. Romu je stigao 2015. godine, a do sada je računajući sva takmičenja na 171 utakmici strijelac bio 86 puta.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi