Udinese i Delneri produžili saradnju
Foto: EPA

Novi ugovor do 2018.

Udinese i Delneri produžili saradnju

Italijanski prvoligaš Udinese produžio je saradnju sa svojim trenerom Luigijem Delnerijem. 

Ovaj 66-godišnji stručnjak je u Udinese stigao u oktobru prošle godine, a nakon što je pod njegovim vodstvom klub sezonu završio na sredini tabele, između dvije strane je donesena odluka o produženju saradnje. 

Tako će Delneri u Udineseu ostati još jednu godinu, tačnije do juna 2108. godine, što je potvrdio i klub.

"Udinese najavljuje da je iskoristio opciju produženja ugovora sa Delnerijem. Saradnja će trajati do 2018. godine, a novi ugovor je također dobio i pomoćni trener Giuseppe Gerrazzola", stoji u saopštenju. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

U svojoj trenerskoj karijeri Delneri je još trenirao Hellas Veronu, Genou, Juventus, Sampdoriju, Atalantu, Chievo, Romu, Porto, Empoli, Novaru... 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti