Poznati italijanski sudac obrazložio: Je li Džeko odglumio za Oskara ili je stvarno bio penal?

Situacija od jučer

Poznati italijanski sudac obrazložio: Je li Džeko odglumio za Oskara ili je stvarno bio penal?

Eldar Ganibegović

Inter je jučer u 35. kolu italijanske Serije A s 1:2 slavio na gostovanju kod Udinesea. 

Ivan Perišić je u 12. minuti doveo goste u vodstvo, koje je u 39. duplirao Lautaro Martinez nakon drame.

Edin Džeko je pao u šesnaestercu nakon duela s Pablom Marijom, sudac Daniele Chiffi bio je nepokolebljiv i nije svirao ništa u prvi mah, ali je nakon toga poslušao kolege iz VAR sobe, ponovo pogledao situaciju i dosudio penal za Inter.

Naravno, navijačima Udinesea i Milana to nije baš najbolje "sjelo", poručili su neki Interu i da je dužan večeru sudijama, ali sada se oglasio poznati italijanski bivši sudija Luca Marelli i donio svoj sud.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Defanzivac Udinesea nije ni dotaknuo loptu. Džeko ga je preduhitrio, a onda ga je ovaj udario po nozi. Tu je kazna poprilično jasna, a to je penal", rekao je Marelli za DAZN.

Lautaro je nakon toga iz drugog pokušaja pogodio mrežu, Pussetto je smanjio u 72. minuti i donio neizvijesnost u utakmicu, no rezultat se više nije mijenjao i Inter je ostvario vrijedu pobjedu. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zoilomas
Cist penal
8 2
Arnel925
Da je pao odma uredu. Ali ovako bi trebao odma žuti da fasuje. Simulacija. I ono sto je promašio u drugom sam sa golmanom i onako se zapetljao. Da sam mu ja trener odma bi ga poslao na klupu.
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi