UEFA demantovala da će Argentina igrati Ligu nacija

Ništa od poziva za Gaučose

UEFA demantovala da će Argentina igrati Ligu nacija

E. Čaušević

U evropskim medijima jutros se pojavila informacija da bi Argentina mogla igrati na narednom izdanju Lige nacija.

Ugledna Marca objavila je jutros da je UEFA odlučila pozvati Argentinu da učestvuje na narednom izdanju Lige nacija i to u Grupi A u kojoj će se naći i reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Argentinci su razočarani dešavanjima na ovogodišnjem izdanju Copa America, a navodno nakon toga dobili su primamljivu ponudu za igraju u Ligi nacija.

Međutim, UEFA se ekspresno oglasila nakon ovih navoda španske Marce i demantovala je ove informacije. Jasno su poručili da nije tačno da su slali poziv Fudbalskom savezu Argentine i da Gaučosi neće igrati Ligu nacija.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Nema istine u vijestima da smo pitali Argentinu da igra u Ligi nacija ili bilo kojim takmičenjima pod okriljem UEFA-e. Oni nisu člani UEFA-e i uopšte nije bilo priče oko toga", poručila je UEFA.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi