UEFA neće izbaciti preostale članove Superlige iz Lige prvaka i Europa lige!

Za sada bez kazne

UEFA neće izbaciti preostale članove Superlige iz Lige prvaka i Europa lige!

A. Čaušević
Teme:

Pet članova Superlige koji su i dalje u igri za evropski trofej ostat će bez kazne, izvještava Marca. 

Jutros je UEFA razmišljala da izbaci Real Madrid, Chelsea, Manchester City, Manchester United i Arsenal iz Lige prvaka odnosno i Europa lige. Razmišljalo se i o oduzimanju UEFA-inog bedža časti, ali od toga neće biti ništa.

Tresla se gora, rodio se miš. Poslovica je koja možda i najbolje opisuje ovaj potez ili se jednostavno UEFA povukla pred moćnim "odmetnicima".

UEFA je prijetila žestokim sankcijama, ali za sada od kazni neće biti ništa jer takmičenja koja su počela moraju završiti kako je i planirano te će članovi Superlige nastaviti da se takmiče normalno.

Odluke o kaznama koje budu donesene će se odnositi na budućnost, dok ekonomskih sankcija za sada neće biti te će UEFA klubovima isplatiti novac zarađen od TV prava i uspjeha na terenu.

Oglasi

Marca navodi da trenutno nema više informacija da li će na snagu stupiti odluka da igrači koji igraju za članove Superlige neće imati pravo nastupa za reprezentaciju što znači propupuštanje Evropskog ili Svjetskog prvenstva.

Glavni razlog za "separatističku" ligu je novac. Tako pobjednik Lige prvaka prema trenutnom stanju zaradi 120 miliona eura, dok će pobjednik Superlige dobiti 400 miliona eura.

Pored toga klubovi su ti koji će direktno i individualno pregovarati o sponzorskim ugovorima i audiovizuelnim pravima što donosi još veću zaradu. Na taj način bi se minimizirala kriza izazvana pandemijom koronavirusa.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, za sada je nekoliko klubova odbilo da igra u Superligi, od zvučnih imena tu su Borussija Dortmund, Bayern, RB Leipzig, PSG i Ajax, a posljednji koji im se pridružio je Porto.

"Bilo je kontakta sa pojedinim klubovima, ali na ovo nismo obratili pažnju i to iz dva razloga. Evropska unija ne dozvoljava 'zatvoreno takmičenje' bez ispadanja kao NBA. A drugo FS Portugala je član UEFA-e i ne možemo učestvovati u takmičenju koje je protiv principa EU i UEFA", rekao je predsjednik Porta, Jorge Nuno Pinto da Costa.

Top Komentari

dinass
Da su pametni i jaki odmah bi dali ultimatum klubovima da lete.iz svojih prvenstava a vecina se bori za titule i tu bi bio kraj Super lige,ovako su pokazali nemoc i udarili na igrace a ne na klubove.
4 0
ArmiNN
Budale...Trebali su reci tko potpise sada da igra za Perezovu SuperLigu ,izbacen je iz svih takmičenja
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi