UEFA pokrenula istragu protiv Crne Gore i Rusije

Istraga protiv Saveza

UEFA pokrenula istragu protiv Crne Gore i Rusije

M. Šljivak

Disciplinska komisija Evropske fudbalske federacije (UEFA) pokrenula je istragu protiv Fudbalskih saveza Rusije i Crne Gore.

Meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koji se igrao u Podgorici, prekinut je u 67. minuti kada je ruski fudbaler Dmitri Kombarov pogođen u glavu.

Prethodno je na samom otvaranju meča teško stradao golman Igor Akinfeev, kojeg su s tribina domaći navijači pogodili bakljom.

Fudbalski savez Crne Gore je optužen za lošu organizaciju meča i bacanje raznih predmeta na teren, te ih sasvim sigurno za prekid očekuje žestoka kazna.

Također, pokrenuta je istraga i protiv Fudbalskog saveza Rusije zbog ubacivanja predmeta od strane njihovih navijača.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Rusija je zatražila da se meč registruje u njihovu korist.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.