UEFA ima plan: Bayern će ipak ostati u igri za trofej Lige prvaka?

Sprema se eliminacija Reala, Cityja i Chelseaja

UEFA ima plan: Bayern će ipak ostati u igri za trofej Lige prvaka?

E. Škorić

Senzacionalna vijest dolazi od strane njemačkog Bilda. Minhenski Bayern mogao bi se vratiti u Ligu prvaka!

Dakle, unatoč ispadanju od PSG-a u četvrtfinalu, postoji čak mogućnost da Bavaraci ostanu u igri za trofej koji su osvojili prošle sezone.

Manchester City, Chelsea i Real Madrid, koji su izborili polufinale Lige prvaka, mogli bi da budu eliminisani u petak od strane UEFA-e zbog toga što su odlučili da se priključe novonastaloj Superligi. Prema novinarima Bilda, Bayern, Porto i Borussia Dortmund bi u tom slučaju bili u polufinalu s PSG-om.

Ovi timovi su u četvrtfinalu ispali, ali sada im se možda ukaže nova šansa s obzirom na to da se tri trenutna polufinalista nalaze na rubu eliminacije i UEFA bi do petka trebala da riješi to pitanje. To je jedan od načina da se završi ova sezona u Ligi prvaka, a drugi način je da se jednostavno PSG-u dodijeli trofej kao jedinom preostalom "poštenom" timu u polufinalu Lige prvaka.

Ipak, s obzirom na novac od TV prava, vrlo je vjerovatno da će UEFA, ako već odluči da eliminiše City, Real i Chelsea, u polufinale PSG-u pridružiti Bayern, Borussiju i Porto.

Takvom scenariju nadaju se svi, posebno navijači Bayerna, a u prilog im ide i činjenica da je novi predsjednik Izvršnog odbora UEFA-e predsjednik tog kluba Karl-Heinz Rummenigge, koji se protivi formiranju Superlige i strogo je uz UEFA-u, zbog čega bi eto sada mogao iznenada biti nagrađen tako što će Bayern i pored ispadanja od PSG-a igrati polufinale najelitnijeg klupskog takmičenja.

Pravi haos nastao je nakon objave o 12 sigurnih učesnika u novoj sezoni nove Superlige, a UEFA na sve načine pokušava da ih spriječi. Osim što će ih izbaciti iz svojih takmičenja za ovu sezonu, radi se i na tome da igračima spomenutih timova bude zabranjen nastup na Euru i na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Niko sa sigurnošću ne može reći šta nas očekuje u narednom periodu, ali istraje li vodstvo Suprelige, čiji su poglavari predsjednik Reala Florentino Perez i Juventusov predsjednik Andrea Agnelli, između ostalih, onda ćemo svjedočiti jednoj od najvećih nogometnih revolucija.

UEFA je ubrzo nakon objave o zvaničnom početku Superlige održala hitnu sjednicu, te je usput potvrdila novi format Lige prvaka sa 36 timova koji će na snagu stupiti od 2024. godine. Mi, obični smrtnici i veliki nogometni fanatici, vjerujemo da ćemo ipak uživati u najvećim utakmicama iz sezone u sezonu, ma kako god se to takmičenje zvalo.

Top Komentari

muha
Zasto bi bayern igrao kad ih je izbacio PSG?
20 0
Bravo za odluku UEFE ako zaista odluka bude definitivna.
6 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi