Uhapšena još trojica huligana zbog nereda u Beogradu

Određen im pritvor

Uhapšena još trojica huligana zbog nereda u Beogradu

Midhat Šljivak

Još trojica huligana, osumnjičenih za učešće u neredima na derbiju između Partizana i Crvene zvezde, uhapšena su danas.

Nakon šestorice Hrvata koji su već nekoliko dana u zatvoru, srpska policija danas je uhapsila još trojicu huligana zbog učešća u neredima na derbiju u Beogradu, a dvojici je određen pritvor od 30 dana.

Agencija Tanjug javlja da je nakon saslušanja u da su osumnjičenima O.S i M.L izračene kazne zatvora od 30 dana zbog mogućnosti ponavljanja krivičnog djela, dok je prema osumnjičenom L.Z izrečen kućni pritvor uz elektronski nazor.

Branioci optuženih mogu da se žale na ovu presudu Višeg suda u Beogradu, a podsjetimo da su se huligani koji su došli iz Hrvatske na saslušanju branili šutnjom.

Policija još uvijek nije iznijela zvaničnu verziju onoga što se dešavalo na derbiju, ali pretpostavlja se da su pojedinci plaćeni kako bi na tron vratili bivše vođe navijača FK Partizan.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Kazna za prekršaj kojeg su napravili kreće se od pet do 12 godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi