Junak Ukrajine u suzama: "Razgovarao sam s predsjednikom Zelenskim, znate šta je rekao..."

Velika pobjeda Ukrajinaca

Junak Ukrajine u suzama: "Razgovarao sam s predsjednikom Zelenskim, znate šta je rekao..."

Edmir Škorić

Ukrajinska fudbalska reprezentacija loše je otvorila Evropsko prvenstvo, pošto je teško izgubila od Rumunije rezultatom 3:0, ali jučer potpuno druga slika. Iako su gubili, na kraju su savladali Slovačku s 2:1 i tako su ostali u igri za osminu finala.

Slovaci su savladali Belgiju u prvom kolu, a činilo se da bi mogli da osiguraju nokaut fazu u utakmici protiv Ukrajine. Kada su poveli golom Schranza u 17. minuti, sve je izgledalo idealno, ali nastavak donosi drugačiju priču.

Ukrajinci su izjednačili golom Šepareneka i nakon dobre asistencije Zinčeka, da bi 10 minuta prije kraja Roman Jaremčuk krasnim golom donio veliko slavlje zemlji koja je već dugo u ratu zbog ruske agresije.

Jaremčuk, koji je ušao samo 13 minuta prije odlučujućeg trenutka utakmice, rasplakao se nakon što je sudija odsvirao kraj. Emocije je bilo teško iskontrolisati, a jasno da je ova pobjeda upućena ukrajinskom narodu koji se ne prestaje boriti.

Za kraj je napadač otkrio da je presudnu ulogu u uspjesima reprezentacije imao Volodimir Zelenski, predsjednik Ukrajine.

Oglasi

"Razgovarao sam s predsjednikom Ukrajine Zelenskim. I znate šta je rekao? Rekao je da se moramo boriti kao naš narod i da moramo da im donesemo osmijeh na lice, u ovim teškim vremenima. Dao nam je nevjerovatnu motivaciju. Znate koliko je teška situacija u našoj zemlji, pa moramo pružiti malo radosti našim ljudima!", izjavio je Jaremčuk.

Deseci hiljada Ukrajinaca bodrili su reprezentaciju na utakmici u Dusseldorfu. Među njima su najviše pažnje privukli imitatori predsjednika Ukrajine Vladimira Zelenskiog kao i diktatora Sjeverne Koreje Kim Jong-un.

Na tribini je zabilježen i veliki broj ukrajinskih ljepotica. Unatoč svim nesrećama i problemima, Ukrajinci žele slaviti u ovom trenutku i biti fokusirani na fudbal, a sada svi nestrpljivo čekaju taj meč s Belgijom gdje bi Ukrajini i bod mogao biti dovoljan za prolaz.

U grupi E igraju Ukrajina i Belgija 22. juna, ali za rasplet je važan i današnji meč Rumunije i Belgije u okviru 2. kola. Trenutno Rumunija, Ukrajina i Slovačka imaju po tri boda, dok je Belgija bez bodova.

Oglasi

Inače, prije prve utakmice Ukrajinci su se ogrnuli u državne zastave i emotivno pjevali himnu, a te su slike ubrzo obišle cijeli svijet.

Nakon što su teško poraženi od Rumuna, imal su jedan skandal unutar tima. Tada su igrači doslovno istjerali selektora Rebrova iz svlačionice, odlučivši da sami između sebe riješe određene stvari. Bilo je visokih tonova, nekih ružnih riječi, ali sve je to na kraju bilo u interesu dobrih rezultata Ukrajine i taj sastanak očito je bio uspješan, što se vidjelo veoma brzo na igri, u utakmici protiv Slovačke.

Ukrajina je reprezentacija koja nas je izbacila iz baraža, ipak se malo ističe kvalitetom. U sastavu imaju par profiliranih zvijezda jakih klubova, prije svega Mudryk (Chelsea) I Zinchenko (Arsenal), uz još nekoliko dobrih klupskih igrača.

U skladu sa situacijom u njihovoj državi, sigurno možemo očekivati jak nacionalni naboj kod njih u svakom meču, te na krilima toga i fanatičnu borbenost. Selektor Rebrov je vjeran 4-4-1-1 taktici, s tim što se ponekad zna poslužiti I igrom sa dva klasična napadača, zavisno od protivnika.

Top Komentari

Vd1990
Čuj ruske agresije malo trasu specijalna vojna operacija
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi