Rebrov komentarisao nedosuđeni penal za njegovu Ukrajinu: "Po mom mišljenju..."
Ukrajinski selektor sigurno razočaran, ali nije želio previše govoriti na temu penala (Foto: EPA)

Da li su oštećeni u Leverkusenu?

Rebrov komentarisao nedosuđeni penal za njegovu Ukrajinu: "Po mom mišljenju..."

Edmir Škorić

Selektor Ukrajine Serhij Rebrov imao je poprilično diplomatskli odgovor na pitanje o kontroverznom momentu u posljednjim trenucima protiv Italije, kada je mogao, a nije, španski sudija svirati penal za Ukrajinu.

Italija je u Leverkusenu gostovala Ukrajini, te se sa 0:0 plasirala na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, dok je Ukrajina prisiljena da kroz baraž traži svoje mjesto na Euru.

No, malo je nedostajalo da Ukrajinci dođu do direktnog plasmana na EP i po mnogima se to trebalo dogoditi jer je Bryant Cristante zakačio Mykhaila Mudryka za skočni zglob, ali sudija Jesus Gil Manzano samo je odmahnuo rukom. Pošto postoji VAR, mnogima nije jasno zbog čega ga nisu pozvali da naknadno pogleda ovu jako spornu situaciju.

“Mislio sam da je penal, ali postoji sudija i VAR, nismo mi ti koji odlučujemo. Sudija nije pozvan da provjeri snimak”, rekao je selektor Ukrajine Rebrov.

“Po mom mišljenju, to je bio penal. VAR nije smatrao prikladnim pozivati ​​sudiju ispred ekrana, mi tu ništa ne možemo", dodao je bivši reprezentativac Ukrajine.

Oglasi

Što se samog meča tiče, Italija je imala bolju igru u prvom poluvremenu uz nekoliko prilika, ali je Ukrajina snažno napala u završnici.

Ukrajinci su časno predstavljali svoj narod, ostaje im još jedna šansa da se plasiraju na Euro i to "veoma dobra" (Foto: EPA)

“Bila je to teška utakmica od samog početka. Prije svega smo u prvom poluvremenu radili defanzivno, a onda smo počeli više pritiskati i kontrirati. Momci su bili tužni u svlačionici, razgovarao sam s njima, bila je to dobra predstava.”

Ukrajinci unatoč ratu bez poraza, čeka ih baraž

Uprkos tome što su zbog rata u Ukrajini sve svoje 'domaće' utakmice morali igrati na neutralnom terenu, tim je završio grupnu fazu bez poraza u ovim utakmicama.

“Svakako nije bilo lako, ali smo uvijek obavljali svoju dužnost i trudili se da damo najbolje što smo mogli. Na stadionu je bila divna atmosfera i Italijani su nam, kako na terenu tako i na tribinama, ukazali veliko poštovanje.”

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U martu 2024. godine igrat će baraž Lige nacija. Postoji mogućnost da im rival u polufinalu bude Bosna i Hercegovina, ali još uvijek nije poznato hoće li oni ili Finci biti prebačeni u baraž Lige A gdje je neophodan jedan rival za Vels. I to će, već za dva dana, odlučiti žrijeb.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi