Čemu se nadaju Ukrajinci? S posebnom pažnjom će pratiti BiH - Finska, potvrđuju to i izjave

Odlučujuće utakmice kvalifikacija

Čemu se nadaju Ukrajinci? S posebnom pažnjom će pratiti BiH - Finska, potvrđuju to i izjave

Admin Čaušević

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo su ušle u samu završnicu i pred nama su dani odluke ko će direktno na veliko takmičenje, a ko kroz kvalifikacije. 

Bosna i Hercegovina je u dobroj poziciji da izbor baraž te u posljednja dva duela na domaćem terenu treba osvojiti četiri boda. Na Bilinom polju će dočekati Finsku i Ukrajinu.

Ukrajinci trenutno drže drugo mjesto u grupi D iza Francuske, ali imaju susret više u odnosu na BiH i Finsku koje igraju danas.

S toga ne čudi zašto će se s posebnom pažnjom Ukrajinci pratiti današnji susret u Zenici. Ukrajinca javnost se nada remiju na Bilinom polju, a slično razmišljaju i pojedini reprezentativnci bivše sovjetske države.

"Hoće li nas zadovoljiti remi BiH i Finske? Trebamo vidjeti jer kvalifikacije više ne zavise o nama. Pogledat ćemo protivnike i razmisliti o našoj igri", rekao je Viktor Kovalenko.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Bosna i Hercegovina je dobar i produktivan tim. Nismo slučajno odigrali 1:1 protiv njih. Trebamo se dobro pripremiti", rekao je fudbaler italijanske Spezije.

Utakmica BiH - Ukrajina igra se u utorak 16. novembra od 20:45. Ukrajinci su u pripremi za taj meč odigrali 1:1 protiv Bugarske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi