Ukrajina uradila svoje, sada se Srbija nada čudu

Nada tinja u komšiluku, ali...

Ukrajina uradila svoje, sada se Srbija nada čudu

Nakon večerašnjih utakmica Grupe B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, Srbiju koja je na trećoj poziciji i Portugal koji je drugoplasirani (pozicija koja vodi na EP) dijeli samo jedan bod, ali je "Orlovima" ipak potrebno čudo da se plasiraju na smotru najboljih evropskih reprezentacija.

Ukrajina je u Kijevu pobijedila Portugal u 8. kolu kvalifikacija i na taj način osigurala plasman na EP i prvo mjesto u grupi. Također, Ukrajina je ovom pobjedom ostavila "u životu" Srbiju koja je kao gost, zahvaljujući golovima Aleksandra Mitrovića, savladala Litvaniju sa 1:2.

Pobjeda Ukrajine je dakle koliko-toliko uvećala šanse Srbije da se nađe na EP, ali Tumbakovićevi izabranici do kraja kvalifikacija moraju odigrati perfektno i opet će im trebati "čudo". To čudo će biti kiks(evi) Portugala do kraja kvalifikacija.

Srbija mora savladati Luksemburg i Ukrajinu na svom terenu i čekati veliki kiks Portugala.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Portugal u novembru dočekuje slabašnu Litavniju koja do sada ima samo jedan bod (remi sa Luksemburgom), a onda gostuje Lukseburgu. Srbiji je za plasman na Euro potrebno da dobije svoje dvije utakmice, a da Portugal na barem jednoj remizira ili izgubi - što je zaista teško očekivati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi