Žestoki momci premlaćuju sve redom: 12 na 12 u ruskom stilu, borba trajala manje od minut

Specijalne borbe ultrasa

Žestoki momci premlaćuju sve redom: 12 na 12 u ruskom stilu, borba trajala manje od minut

Edmir Škorić

Ovakve borbe uglavnom se odvijaju u velikoj tajnosti, uz dogovor sa protivnikom, sa jasnim pravilima... Postoje desetine navijačkih grupa koje su sklone ovoj vrsti "hobija".

Prema pisanju španskog lista 'ABC', ove je sedmice došlo do navijačkog obračuna u jednoj šumi u Madridu. Naime, na stadionu Metropolitano gostovao je Atleticu Feyenoord u Ligi prvaka, a opasni momci iz Rotterdama imali su dogovorenu borbu sa pristalicama domaćih navijača.

Feyenoord ima opasnu ultras grupu koja ide na razna gostovanja i uglavnom ostvaruje trijumfe. Ultrasi iz Rotterdama poznati su po tome što organizuju borbe protiv drugih ultrasa, a ovaj put se radilo o okršaju 12 na 12 u madridskoj šumi.

Kako je objavila španska novina, vidljivo je da se radilo o dosta mladoj ekipi, koja očito želi da se "izgradi" na navijačkoj sceni i za sada im ide dobro.

Borba nije trajala više od minute i pobjeda je, bez uplitanja oružja, pripala nizozemskoj navijačkoj grupi. Drugi uzastopni put su slavili nakon što su prije dvije sedmice 'pregazili' ultrase Celtica.

Najčešće su se navijači na ovaj način obračunavali u Rusiji, uglavnom se radi o dogovorenim tučama sa istim brojem učesnika s obje strane, bez oružja, isključivo šake na šake i na tajnim mjestima kako ne bi bilo snimaka niti reakcije policije.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, navijači Feyenoorda pravili su nerede i na stadionu Atletica. Jedna grupa je ušla u VIP prostor i započela tuču, pa su kasnije uhapšeni. Njih šest završilo je u madridskoj policiji, od kojih j jedan maloljetnik.

[twitter]https://twitter.com/FutbolDestrangi/status/1709698861051068621[/twitter]

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi