Šta se sprema u Hrvatskoj? Ultrasi "izmijenjenim" transparentom najavili nezamislivo!

Prva reakcija na hapšenje

Šta se sprema u Hrvatskoj? Ultrasi "izmijenjenim" transparentom najavili nezamislivo!

Admin Čaušević

Navijači ne prestaju da zadaju glavobolju HNS-u, tako je bilo i nakon susreta protiv Turske poslije čega je vlast odlučila da preuzme stvar u svoje ruke te krene sa hapšenjem svih onih koji su promovisali ustašku simbole na Opus Areni u Osijeku. 

Nakon današnje akcije policije uhapšeno je 12 osoba, a hrvatska javnost je podijeljenja pošto je dosta onih koji podržavaju hapšenje, dok je dosta i onih koji su protiv takvog poteza.

Policijska akcija je uslijedila nakon identifikovanja navijača koji su na susertu protiv Turske pjevali stihove ustaške koračnice: "Korak ide za korakom, mlad ustaša pod barjakom."

Većina uhapšenih dolazi iz Vinkovaca, a jedan dio iz Osijeka. Nakon hapšenja svojim drugovima sa tribine podršku su odlučili iskazati Ultarsi iz Vinkovaca.

Njih desetak je u centralnom gradskom parku u Vinkovcima izvisilo transparent sa izmijenjenom riječi u kontroverznom stihu.

Oglasi

"Korak ide za korakom, mladi Hrvat pod barjakom", napisali su navijači te tom prilikom zapalili po jednu baklju sa obje strane te okačili zastavu Hrvatske.

Preostaje da se vidi da li će uslijediti reakcija i ostalih navijačkih skupina u Hrvatskoj, prije svih Torcide i Bad Blue Boysa koji se obično u slučajevima hapšenja navijača solidarišu jedni sa drugim.

"To ne odražava naš sistem vrijednosti, ali što je bitnije, šteti nam i kao državi u međunarodnim odnosima, a što se tiče samog sporta i nogometne reprezentacije koja je pronijela slavu hrvatskog nogometa, ona može biti sankcionisana umjesto da je slavljena", riječi su ministra hrvatskog MUP-a Davor Božinović o hapšenju.

Na Opus Areni je također bio i okačen transparent sa ustaškim znakom što su snimile i sigurnosne kamere, ali više informacija o počiniocu nema.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

UEFA je već pokrenula istragu zbog dešavanja na susretu protiv Turske i Hrvatskoj prijeti igranje pred praznim tribinama u posljednjem meču kvalifikacija sa Armenijom.

Podsjećanja radi, HNS je od ranije pod uslovom kaznom zbog vrijeđanja sudije u polufinalu Lige nacija protiv Nizozemske, kao i zbog pojavljivanja ustaške zastave na Rujevici na utakmici Hrvatske i Latvije.

Top Komentari

juve10
Dalić, ako ih budeš kritikovao možeš postati Bosanac ili ne daj Bože Bošnjak
0 1
MaxBavarac
Korak ide za korakom,a Hrvatska na trece mjesto,lijepo nema sta,dobra podrska!!! Odlucujucu utakmicu pred praznim tribinama,lijep gest!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi