Underova majstorija približila Romu Ligi prvaka
Vučici tri važna boda na neugodnom gostovanju (Foto: EPA)

Džeko asistent

Underova majstorija približila Romu Ligi prvaka

M. Šljivak

Fudbaleri Rome pobijedili su večeras kao gosti Cagliari sa 0:1 u susretu 36. kola italijanske Serije A i Vučica je sada jako blizu plasmana u Ligu prvaka.

Nije rimski tim blistao večeras, ali je uspio da savlada Cagliari koji se svim silama bori za opstanak u društvu najboljih italijanskih timova.

Trenutak odluke u ovom meču desio se u 15. minuti. Edin Džeko je uposlio Cengiza Undera, a turski fudbaler prekrasno pogađa za prednost od 0:1.

Odbrana Rome je i u ovom susretu imala nekoliko kikseva. Međutim, očajno su domaći realizovali napade i šanse koje su imali i nije nikakvo čudo što su u borbi za opstanak.

Ipak, uspjeli su zaustaviti Edina Džeku. Očigledno su posvetili najviše pažnje bh. fudbaleru, ali ih to na kraju nije spasilo novog poraza.

Roma je sa nova tri boda došla na korak od plasmana u Ligu prvaka. Dva kola prije kraja imaju 73 boda, dva više od Lazija i četiri od Intera koji je na petom mjestu.

Sa druge strane Cagliari je na 18. mjestu sa 33 boda i predstoji im velika borba za goli život.

Serie A, 36. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Cagliari - Roma 0:1 (Under 15')

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi