Uništio Borac, pa kao nagradu dobio klupu Vojvodine

Danas konačna odluka o novom treneru Voše

Uništio Borac, pa kao nagradu dobio klupu Vojvodine

Samir Mlaćo

Zoran Milinković, dojučerašnji trener banjalučkog Borca, najozbiljniji je kandidat za preuzimanje srbijanske Vojvodine.

"Pričali smo korektno, sadržajno. Meni bitnije: prijateljski. Evocirali uspomene na moje dane u Vojvodini, dotakli aktuelnog trenutka. Situacija nije nimalo ružičasta, opet, ni u tamno obojena. Da ne dužim: zainteresovane su obe strane, shodno pojedinim okolnostima, ipak nedovoljno za konkretan dogovor", kazao je Milinković srbijanskim medijima.

Milinković je Borac napustio krajem prošlog mjeseca, a u 11 utakmica upisao je četiri pobjeda, remi i šest poraza.

Vojvodinu je već vodio u sezoni 2011/12, a sada će naslijediti Vladimira Buača koji je dobio otkaz zbog serije loših rezultata.
U dosadašnjoj trenerskoj karijeri Milinković je vodio i Obilić, BSK iz Borče, Kolubaru, Srem, subotički Spartak, OFK Beograd, Aris iz Soluna, Voždovac, Partizan, te kiparski Anortozis.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Zanimljio da su srbijanski mediji posljednjih dana sa klupom popularne Voše povezivali i Amara Osima, te Abdulaha Ibrakovića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi