Upaljeni alarmi u Kaknju: Edin Begovac napustio Rudar!

Ističe da je finansijski konsolidovao klub i posložio mnoge stvari

Upaljeni alarmi u Kaknju: Edin Begovac napustio Rudar!

S. Mlaćo

Upaljeni su alarmi u Kaknju. Tri poraza na otvaranju drugog dijela sezone Prve lige FBiH nije niko očekivao. 

Trener Fadil Hodžić nakon poraza u Gracanici dobio je otkaz, a na njegovo došao je Mirnes Buza.

Dojučerašnji prvi čovjek Rudara i glavni finansijer Edin Begovac ističe da je on već napustio klub, a to se desilo krajem januara, tačnije 21. januara, te da s tim upoznao predsjednika Skupštine kluba, za što posjeduje i dokaz.

"Zasitio sam se, a razlog je i taj što drugi neće da rade. Tri pune godine sam proveo u ovom klub i dosta od mene", kaže Begovac za SportSport.ba.

Ističe da je finansijski konsolidovao klub i uredio mnoge stvari kako bi budućnost kluba bila svijetla. Ipak, više nije išlo.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Klub sam zatekao sa 396.000 KM duga (zvanične knjigovodstvene kartice kluba), a sada na odlasku ostao je dug od 20.000 KM koji se treba vratiti u ovoj godini. Uz to, sve je isplaćeno svima u ove tri takmičarske sezone koliko sam ja bio tu. Vratili smo dakle skoro sav dug, a svi znaju da sam ja bio i glavni sponzor kluba", ističe Begovac.

Rudar se trenutno nalazi na sedmom mjestu Prve lige FBiH sa 26 osvojenih bodova, a šta će desiti sa Kakanjcima u narednom periodu ostaje nam da vidimo.

Promo

Top Komentari

Metropoljac
Rudar u istoriji nikad gori pogotovo kad je riječ o atmosferi na tribinama. Dno dna
0 0
Jadnimi
samo 6 bodova od zone za ispadanje
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi