Upozorenje za Hajrovića i društvo: Haris Seferović rame uz rame s Lionelom Messijem

Igra odlično u 2019. godini

Upozorenje za Hajrovića i društvo: Haris Seferović rame uz rame s Lionelom Messijem

Endin Čaušević

Nesuđeni reprezentativac Bosne i Hercegovine, Haris Seferović, mnoge je  iznenadio kada je na ljeto 2017. godine napustio Frankfurt i karijeru nastavio u Benfici.

Upravo će Seferović biti najveća opasnost po zagrebački Dinamo u osmini finala Evropske lige jer se nalazi u fantastičnoj formi. Reprezentativac Švicarske ove sezone igra odlično, a to se posebno odnosi na igre u 2019. godini gdje je najbolji strijelac Evrope uz Lionela Messija.

Seferović je u dosadašnjem dijel u sezone odigrao 38 utakmica i postigao je 19 golova uz pet asistencija. No, nevjerovatno je koliko se ovaj napadač popravio u formi kada je završila 2019. godina.

Naime, Seferović briljira u 2019. godini jer je u svim takmičenjima postigao deset golova, a to je uradio još samo jedan igrač u Evropi i naravno njegovo ime je Lionel Messi.

Što se tiče golova u ovoj godini Seferović i Messi drže prvo mjesto jer su po deset puta tresli mrežu protivnika, a iz njih je Kylian Mbappe sa devet golova, te Sergio Aguero sa osam golova.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Iz ove statistike je sasvim jasno da će Seferović biti velika opasnost za gol Dinama koji je došao do osmine finala Evropske lige što je zaista veliki uspjeh. No, ukoliko Modri žele dalje onda će morati svim silama zaustaviti odlično golgeterski raspoloženog Seferovića.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zaboti janos
To ti iz iskustva ili?
0 0
MirzaBarucic
Brat Bosnjak :)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi