Uslovi dogovoreni, Cavani se vraća pod Vezuv?

Urugvajac pred transferom

Uslovi dogovoreni, Cavani se vraća pod Vezuv?

Edinson Cavani iza sebe ima još jednu sjajnu sezonu u PSG-u. Ipak, izgleda da u PSG-u ponestaje mjesta za silne zvijezde, te da su 31-godišnjem Cavaniju dani odbrojani na Parku prinčeva, tačnije da on sam želi promjenu sredine.

Još prije nekoliko dana su se pojavile špekulacija da bi se Cavani mogao vratiti u Italiju i potpisati za Juventus. Sada italijanski mediji prenose da je Cavani na korak od povratka u Napoli, klub u kojem je stekao svjetsku slavu.

Navodno Cavani nikako ne može naći zajednički jezik sa Neymarom što je jedan od glavnih razloga za njegov povratak u Seriju A. Ipak, teško će ga PSG tek tako pustiti da ode.

Sada su se u italijanskim medijima pojavile tvrdnje da je Cavani već postigao dogovor sa Napolijem, te da je pristao na ugovor na četiri godine vrijedan 7.5 miliona eura po sezoni. Pošto je postignut načelni dogovor između Urugvajca i Napolija, sada je potrebno još dogovoriti uslove transfera za PSG-om.

Podsjetimo, Cavani je 2013. godine Napoli zamijenio PSG-om, te je od tada postao najbolji strijelac pariškog kluba u historiji, a sada je na pragu povratka pod Vezuv, u klub u kojem je počela njegova fudbalska bajka i u kojem se afirmisao u svjetsku zvijezdu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Treba međutim reći da Cavani sa PSG-om ima ugovor do 2020. godine, a s obzirom na njegov ogroman doprinos, PSG će sigurno tražiti od Napolija značajnu naknadu za njegov transfer.

Inače, Cavani je karijeru počeo u domovini u Danubiju, da bi u Italiju stigao 2007. godine kada je potpisao za Palermo iz kojeg je prešao u Napoli tri godine kasnije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi