Utakmica desetljeća na Maksimiru: Može li favorizovani Dinamo proći dalje?

Revanši šesnaestine finala Evropa lige

Utakmica desetljeća na Maksimiru: Može li favorizovani Dinamo proći dalje?

Večeras su širom Evrope na rasporedu revanš susreti šesnaestine finala Evropa lige.

Jedan od najzanimljivijih duela svakako će biti onaj na Maksimiru gdje Dinamo Zagreb dočekuje Viktoriju Plzen.

Podsjetimo, u prvom susretu koji je igran prije sedam dana Dinamo je imao prednost od 1:0, ali je na kraju ipak doživio poraz od 2:1. Ipak, uprkos tome ekipa iz Zagreba je još uvijek favorit za prolaz dalje, a tako kažu i kladionice.

Prema kladionici MOZZART, Dinamo je favorit i to sa kvotom od 1,65, dok je na Viktoriju kvota 5,70. Kada su u pitanju koeficijenti za prolaz dalje, Dinamo je samo blagi favorit sa kvotom 1,85, dok je na Viktoriju kvota 1,95.

Kada već govorimo o večerašnjim susretima, treba pomenuti još neke zanimljive mečeve. Najveća pažnja evropskih medija vjerovatno će biti usmjerena prema Emiratesu na kojem Arsenal dočekuje Bate Borisov. Topnici su izgubili prvi meč sa 1:0, ali večeras su veliki favoriti na domaćem terenu. Kvota na Topnike je 1,12, dok je na ekipu iz Borisova 20,00. Kada je u pitanju prolaz dalje, Arsenal je i tu veliki favorit sa kvotom 1,27.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Zanimljivo će biti i u St.- Petersburgu gdje Zenit dočekuje Fenerbahče. Fener je prvi meč dobio sa 1:0, a Zenit je u revanšu favorit sa kvotom 1,85. Koeficijent na Fener je 4,50. Kada je u pitanju prolaz dalje, Fener je favorit sa kvotom 1,40.

Osam večerašnjih mečeva počinje od 18.55, a drugih osam od 21.00 sati.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi