Utakmica teška 1.3 miliona KM!

Veliki novac u igri

Utakmica teška 1.3 miliona KM!

Admin Čaušević

Sarajevo je u prvom pretkolu Lige prvaka za protivnika dobilo Connah's Quay Nomads. Okršaj s prvakom Velsa je na programu večeras. 


Bh. šampion je imao status nositelja, a može se reći i da nije prošao idealno u žrijebu jer će eliminacioni meč igrati u gostima i to protiv neugodnog rivala.

U slučaju plasmana dalje Sarajevo će ostvariti historijski uspjeh jer bi nakon duže od deset godina konačno jedan klub iz BiH prošao prvu rundu kvalifikacija Lige prvaka.

Bordo klub večeras igra i utakmicu tešku skoro 1.3 miliona KM, odnosno 660.000 eura.

Naime, u slučaju da izbori plasman u drugo pretkolo Sarajevo će imati zagarantovatnih 380.000 eura.
Eventualno ispadanje u drugom pretkolu LP znači plasman u treće pretkolo Europa lige. Plasman u treće pretkolo EL vrijedan je 280.000 eura.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Izabranici Vinka Marinovića će večeras sa sportskog aspekta biti izuzetno motivisani za prolazak dalje, a potencijalni nagradni fond koji se može osigurati će sigurno biti dodatni motiv.

Kladite se na ovaj meč u Mozzartu. Opkladu OSTAVITE OVDJE.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

JointUnion87
Sretno mojim konama. Poderite Velsane. Bosna i Hercegovina ispred svih.
29 5
Asam85
Naši klubovi bi u žrijebu jedino imali sreće ka ne izvuku nikoga, tako mi se čini kad pročitam uvod ovog teksta. LP je u pitanju, nema laganog protivnika, tako ni moje komšije neće biti lagan protivnik nikome pa ni Velšanima. Sretno pitari pa nek padne i Brest.
16 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi