Uz Bajevića samo još jedan selektor nije uspio ostvariti pobjedu nakon tri meča

Samo zvanični susreti se uzimaju u obzir

Uz Bajevića samo još jedan selektor nije uspio ostvariti pobjedu nakon tri meča

Admin Čaušević

Kako sada stvari stoje Dušan Bajević će voditi oktobarske mečeve reprezentacije BiH, a da li će tako biti i dalje ne zavisi od njega. 

Na pitanje ostaje li selektor i dalje Bajević je na press konferenciji kazao da će to vjerovatno biti slučaj, ali da će sve zavisiti od predsjednika NFSBiH.

Inače, legendarni Mostarac se nije proslavio u prva tri susreta na klupi Zmajeva, isto tako nije uspio ni ostvariti prvenstveni cilj, plasman u finale play-offa pa i na Evropsko prvenstvo.

Protiv Italijana je odigran nekako i najbolji meč. U Firenci je bilo 1:1. Protiv Poljske je upisan poraz i pored početnog vodstva. Vodstvo je ispušteno i u najbitnijem meču protiv Sjeverne Irske koji su na kraju dobili na penale.

Bajević je tako i nakon tri zvanična duela bez pobjede, ali nije prvi kojem je to "uspjelo". Za trijumf u prva tri meča nije znao ni Mišo Smajlović.

Smajlović je tadašnje Ljiljane vodio početkom ovog stoljeća. Na startu kvalifikacija za SP 2002 upisani su porazi od Španije (1:2), Izarela (1:3), a u trećem kolu je bilo neriješeno protiv Austrije (1:1).

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Prvi pobjedu u zvaničnim susretima Smajlović je upisao iz četvrtog pokušaja kada je u gostima s 0:3 pobijeđen Lihtenštajn.

Obzirom da Zmajevi u četvrtom Bajevićevom susretu igraju protiv izuzetno jake Nizozemske nezahvalno je prognozirati da li će Princ s Neretve uspjeti ostvariti trijumf i iz četvrog pokušaja.

Top Komentari

Darkwood
Halo pa sta je za ocekivati? 1. Ita 2.Polj 3. S. Irska 3. Hol 5. Poljska 6. Ita. Vrlo teske utakmice. Treba gledati na igru a ne na rezultat. Ako je igra dobra onda ce mo mi lako sa osrednjim timovima. Ovdje se netreba nadati da ce mo mi sad pobjediti koga osim S. Irske, tu sam se nadao da ce pobjeda biti. Do kraja mi igramo jos jednom x ostalo gubimo.
6 3
MangasColoradas
...ovaj je po ukusu Srbima i Hrvatima,pogotovo ako nastavi sa ovako dobrim rezultatima,jer njima i jeste cilj da se i fudbalska reprezentacija raspadne kao sto su i rukometna i kosarkaska...ali bitno je da je Safet otjeran nakon 2 lose utakmice...
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi