Vaha otkrio koju utakmicu Svjetskog prvenstva neće gledati: "Bilo bi to prebolno za mene"
Vodio je Maroko na 30 utakmica, te ostvario 20 pobjeda uz samo tri poraza

Rane su svježe

Vaha otkrio koju utakmicu Svjetskog prvenstva neće gledati: "Bilo bi to prebolno za mene"

E. Škorić

Vahid Halilhodžić je odveo Maroko na Svjetsko prvenstvo, ali neće ovu afričku zemlju voditi u Kataru, budući da je prethodno dobio otkaz.

U avgustu su Marokanci objavili da Vaha nije više selektor te zemlje. Sve zbog ranijih nesuglasica. Vjerovatno svi to već znate, ali je Halilhodžić posljednjih mjeseci imao nekoliko svađa sa najvećim marokanskim zvijezdama, koje je potom izbacio iz reprezentacije.

Najveća zvijezda Hakim Ziyech bila je također izbačena, ali je nakon Vahinog otkaza vraćen u tim i nogometaš Chesleaja predvodit će Maroko na Mundijalu, a tamo će se Marokanci sastati s Hrvatskom, Kanadom i Belgijom u grupi.

U intervjuu za Sportske novosti Vaha nije želio govoriti o Maroku.

"O Maroku ne želim reći ni jednu jedinu riječ! Ma, ni jedno slovo, ni “M”! Imao sam mnogo poziva iz brojnih zemalja, ali sve sam odbio, o toj temi ne želim razgovarati. Sve što se dogodilo, naime, i dalje me pogađa, doživio sam rastanak kao veliku nepravdu i ne može se baš tako lako sve zaboraviti”, rekao je Vaha za Sportske novosti.

Otpisao najveće marokanske zvijezde, pa dobio otkaz. (Foto: EPA)

Objasnio je da neće gledati meč Hrvatske i Maroka.

Oglasi

“Neću ni gledati sve utakmice na SP. A sigurno neću gledati utakmicu Hrvatska – Maroko, to uopće ne dolazi u obzir! Ni u kojem slučaju, bilo bi to za mene prebolno...".

Smatra da je Hrvatska favorit na papiru, ali ističe da nerijetko posrnu u prvom dijelu takmičenja.

Za glavne favorite navodi Brazil i Argentincu.

“Brazil je prvi favorit, odmah iza njega tu je i Argentina. Messi igra svoje zadnje SP, Argentinci su strahovito motivirani, imaju odlično ozračje u svlačionici. Od evropskih momčadi izdvojio bih Francusku, iako branitelj naslova iz Rusije ima velikih problema s ozljedama, kao i s nekim izvansportskim temama, koje priječe da atmosfera u momčadi bude idealna. Ne znam bih li Njemačku uvrstio među favorite, nekako ih više ne vidim u toj skupini najjačih. No, tu su Španjolska, Engleska, pa Portugal, koji ima sjajnu generaciju, Ronaldu je ovo također zadnje veliko natjecanje i pokušat će otići do kraja. O Hrvatskoj sam već sve rekao, a i Srbija ima dobru momčad, oporave li se Vlahović i Mitrović moglo bi se čuti o njima. Dragan Stojković stvorio je dobru momčad, s dobrim ozračjem, svrstao bih stoga Srbiju među sastave koji bi mogli iznenaditi. Uglavnom, sve je moguće, na ovakvim natjecanjima odlučuju potankosti, vidjet ćemo kako će se sve rasplitati", zaključio je Halilhodžić.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ovo je treći put u karijeri da Halilhodžić uoči nastupa na SP-u dobije otkaz, prije mu se to dogodilo s Obalom Slonovače 2010. te s Japanom 2018. godine.
Halilhodžić je vodio Maroko u 30 utakmica i upisao 20 pobjeda uz samo tri poraza.

Ostavio je reprezentaciju na 22. mjestu Fifine liste. Umjesto Vahe, novi selektor reprezentacije je Walid Regragui.

Top Komentari

Bellatrix
Vruće djevojke vas čekaju na -- Hot24.pw
3 1
Krivaja Zavidovići
Šteta zbog Vahinog neučešća na svjetskom prvenstvu, ali i sam je dosta kriv. Gdje je god radio posvađao se ili sa igračima ili sa čelnicima klubova ili reprezentacije. Očigledno je jako težak za saradnju, a volio bih da predvodi npr. Senegal ili Ganu...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi