Već se nazire naredna destinacija Vahida Halilhodžića?

Opet je pred otkazom

Već se nazire naredna destinacija Vahida Halilhodžića?

Admin Čaušević

Vahid Halilhodžić već mjesecima nema mira na klupi Maroka. 

Najbolji bh. trener je do sada odradio odličan posao, ali i dalje nije stekao simpatije marokanske javnosti prije svega zbog svojih rigoriznih pravila.

Halilhodžoić je neko vrijeme bio pred otkazom, pogotovo nakon plasmana na Svjetsko prvenstvo, ali je na kraju pronašao zajednički jezik sa FS Maroka.

Posljednjih dana se ponovo počelo špekulisati o mogućoj smjeni. Lavovi Atlasa su kvalifikacije za Afrički kup nacija počeli pobjedom nad Južnom Afrikom, a bh. trener se tokom cijelog meča suočavao sa žestokim kritikama marokanskih navijača.

Naredni ispit je u ponedjeljak protiv Liberije, a interesantno da se pojavila vijest da će nakon tog meča Vaha biti smijenjen. Istovremeno je i otkazana press-konferencija pred taj susret.

U međuvremenu naš trener nastavlja da radi svoj posao maksimalno profesionalno. Tako je ovog vikenda uputio pozive dvojici novih igrača, Achrafu Dariju i Yahyi Jabraneu.

Paralelno sa vijestima iz Maroka stigle su vijesti i iz Alžira prema kojim bi Halilhodžić ponovo mogao sjesti na klupu reprezentacije Alžira koju je već vodio od 2011. do 2014. godine.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Postoje i glasine da je 69-godišnjak jedan od kandidata za trenera Galatasaraya, ali upitno je koliko je voljan vratiti se klupskom fudbalu.

Halilhodžić na 29 utakmica kao selektor Maroka ima učinak od 19 pobjeda, sedam remija i tri poraza. S ovom selekcijom je izborio i plasman na SP, ali ostaje da se vidi da će se naći u Kataru.

Top Komentari

bk123
Nije mi jasno da nema kap čkubavi prema BiH...zaradio je para i para naravno pošteno zaradjeno, nemože ih potrošiti do kraja života ,obezbjedio nasljedike, opet kažem Bogu hvala sve na pošten način....e sad kad je sve tako zašto se ne kandidira za klupu BiH, znam da ga nemožemo platiti kao drugi ali mislim da mu to nettrba biti sad na prvom mjestu kad je BiH u pitanju...dodji prijavi se uvedi reda, a ako te ne htjednu da znamo da nije do tebe...ili vam nije stalo do BiH
11 6
Gr0hot
Odmori malo Vahide. Dosta je bilo
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti