Marokom kruže velike vijesti: Izgleda da je određena sudbina Vahida Halilhodžića

Došao je i taj dan

Marokom kruže velike vijesti: Izgleda da je određena sudbina Vahida Halilhodžića

A. Čaušević

Iz Maroka stižu važne vijesti po pitanju sudbine Vahida Halilhodžića.

Hoće li Halilhodžić ostati na klupi Maroka glavna je sportska tema u toj zemlji već sedmicama, ali čini se da je i toj sapunici došao kraj.

Iako su mnogi najboljeg bh. trenera vidjeli kao bivšeg, prema današnjim vijestima iz Maroka to nije slučaj.

Naime, pojedini tamošnji mediji su počeli prenositi vijest da Halilhodžić ostaje na klupi i da će predvoditi Lavove Atlasa na Mundijalu u Kataru.

Navodno će i popularni Vaha u međuvremenu za zadatak imati da pronače zajednički jezik sa "odbačenim", odnosno sa najvećim zvijezdama ekipe poputi Hakima Ziyecha.

Oglasi

Prema nekim informacijama bh. trenera je spasila i posebna klauzula u ugovoru prema kojoj će u slučaju plasmana na Svjetsko prvenstvo ima pravo da ostane selektor.

Inače, već danima se špekulisalo kako je ponedjeljak dan D za Vahin ostanak na klupi, a izgleda da je i višesedmično ''natezanje'' konačno okončano.

Tokom vikenda u razgovoru za marokanske medije Jablaničanin je otvorio dušu i otpisao kroz kakav period prolazi kazavši da više ne može da podnese trenutnu situaciju.

"Predmet sam široke kampanje kritika i umjesto da pričaju o mom učinku i uspjehu, pričaju o mojoj ostavci. Ne mogu više da podnesem ovu situaciju", rekao je Halilhodžić za list Kooora.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Trenutno sam u svom uredu, radim i ne obraćam pažnju na ono što sve kruži o meni. Trebao mi je odmor nakon silnog pritiska u posljednjem periodu i mislim da sam zaslužio svoj odmor nakon svega što sam ostvario s reprezentacijom Maroka."

"Neću ulaziti u više pitanja i neću odgovarati na stavari u koje me neki pokušavaju umiješati. Nastavljam normalno sa svojim dužnostim i nije me briga šta govore u medijima", dodao je bh. stručnjak.

Top Komentari

koraj
Povesti otpadnike i zalijepiti ih na klupu!!! Kakvog ima smisla sad da oni igraju a neki drugi momci su iznijeli teret. Jel trebaju mozda oni sjediti da bi umisljene zvijezde igrale?
6 0
Mackintosh
Samo budale bi ga smijenile
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi