Halilhodžić je ucijenjen kao niko: Dan 'D' za bh. trenera
Foto - EPA

Odluku će saopštiti sutra

Halilhodžić je ucijenjen kao niko: Dan 'D' za bh. trenera

M. Šljivak

Bh. stručnjak Vahid Halilhodžić (69) sutra će saznati svoju sudbinu na klupi selekcije Maroka.

Halilhodžić je odveo Marokance na Svjetsko prvenstvo. Učinio je to bez najvećih zvijezda tima Hakima Ziyecha i Noussaira Mazraouija koje je suspendovao, kao i još nekoliko fudbalera koji su zbog nediscipline izbačeni.

Fudbalski savez Maroka dao je ultimatum bh. treneru. Ili će vratiti izbačene zvijezde koje Marokanci silno žele u ekipi ili će dobiti otkaz.  Sudeći prema stavovima koje ima Vaha, koji drži do svojih riječi, čini se kako je odlazak s klupe Maroka blizu jer je jasno poručio kako nema namjeru da vrati otpisane u naciionalni tim.

Halilhodžić će svoju odluku predsjedniku FS Maroka Fouziju Lekjaai na ovu ucjenu saopštiti sutra. Zakazan je sastanak nakon kojeg će apsolutno sve biti poznato.

[twitter]https://twitter.com/Le360sport/status/1523243952211513345[/twitter]

Ova vijest je potvrđena za marokanski Le360 sport koji isto tako navodi da bi ulogu selektora u slučaju da Halilhodić ode trebao preuzeti portugalski trener Andre Villas-Boas.

Vahid Halilhodžić je na klupi Maroka od augusta 2019. godine. Ovaj nacionalni tim je vodio u 30 utakmica. Ukupan učinak mu je 21 pobjeda, osam neriješenih rezultata i jedan poraz.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Podsjetimo, Maroko je četvrta selekcija koju je 69-godišnji trener odveo na Svjetsko prvenstvo. Prethodno je to napravio s Japanom, Obalom Slonovače i Alžirom.

Samo je Alžir i vodio na Mundijalu, dok su u Japanu i Obali Slonovače odlučili dovesti druge trenera za završni turnir. Ista ga sudbina očigledno čeka i u Maroku.

Top Komentari

Mowzilla
Nesto kontam, kako bi pored njegovog autoriteta reagovala nasa raja da otjera neku bh. zvijezdu jer je se poqurcila? Ja mislim da bi ga medije razapele i otjerale isto kao sto to rade sad marokanci, a prije njih japanci i bjelokoscani. Ne mozes ti narodu ugoditi jer narod je stoka...
16 0
DeeNoo
Trebo ih je pozvat nazad i nek na klupi presjede SP
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi