Halilhodžić otvorio dušu: Ne mogu više da podnesem ovu situaciju

Prijeti mu otkaz

Halilhodžić otvorio dušu: Ne mogu više da podnesem ovu situaciju

Admin Čaušević

Ako je vjerovati marokanskim medijima ponedjeljak je dan odluke za Vahida Halilhodžića.

Nekoliko dana nakon što je izborio plasman na Svjetsko prvenstvo s Marokom odmah se počelo špekulisati da će Halilhodžić biti smijenjen sa selektorske pozicije.

Situacija se mijenjala iz dana u dan, a posljednje vijesti iz Maroka govore da je pala konačna odluka i da će najbolji bh. trener biti smijenjen u ponedjeljak.

U razgovoru za tamošnje medije Vaha je otvorio dušu i otpisao kroz kakav period prolazi kazavši da više ne može da podnese trenutnu situaciju.

"Predmet sam široke kampanje kritika i umjesto da pričaju o mom učinku i uspjehu, pričaju o mojoj ostavci. Ne mogu više da podnesem ovu situaciju", rekao je Halilhodžić za list Kooora.

"Trenutno sam u svom uredu, radim i ne obraćam pažnju na ono što sve kruži o meni. Trebao mi je odmor nakon silnog pritiska u posljednjem periodu i mislim da sam zaslužio svoj odmor nakon svega što sam ostvario s reprezentacijom Maroka."

"Neću ulaziti u više pitanja i neću odgovarati na stavari u koje me neki pokušavaju umiješati. Nastavljam normalno sa svojim dužnostim i nije me briga šta govore u medijima", dodao je bh. stručnjak.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Podsjećanja radi, FS Maroka dao je ultimatum bh. treneru. Ili će vratiti izbačene zvijezde koje Marokanci silno žele u ekipi ili će dobiti otkaz. Sudeći prema stavovima koje ima Vaha, koji drži do svojih riječi, čini se kako je odlazak s klupe Maroka blizu jer je jasno poručio kako nema namjeru da vrati otpisane u naciionalni tim.

Halilhodžić će svoju odluku predsjedniku FS Maroka Fouziju Lekjaai na ovu ucjenu saopštiti sutra. Zakazan je sastanak nakon kojeg će apsolutno sve biti poznato.

Top Komentari

Koba84
Karakter lik svaka cast. Njemu nisu ni pare bitne pa nece ga neki Ziyech ****vat u mozak hocu igrat sutra juce necu. Pa da mi imamo ovakve selektore gdje bi nam bio kraj.
19 2
Bezbeli22
Zaista cijenim i poštujem Vahu kao jedno veliko fudbalsko ime u svakom pogledu, ali izgleda da mu njegova narav pravi problem. Gdje god je radio kao trener uglavnom je imao sukob sa vlasničkom strukturom / upravom / čelnicima saveza. Sukob je imao u PSG-u, Lilu, Nantu, Dinamu (ZG), Trabzonspor, Obali Slonovače, Japanu, Maroku. Ne kažem da za dosta stvari nije u pravu i da uspaljene glave treba smiriti, ali prije nego što povuče radikalne poteze ipak mislim da bi trebalo iscrpiti sve mogućnosti prije nego ih odstrani iz ekipe. Ono što Vaha traži, a to je da se uprave i čelnici saveza ne pitaju ništa, bojim se da u životu nije primjenjivo. Nije primjenjivo u običnom životu da se direktor u firmi ne pita ništa, a ne tamo gdje se vrte na stotine miliona eura.
12 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi