Možda je ovako i bolje: Vahid Halilhodžić u narednim danima napušta klupu Maroka
Foto - Rizkou Abdelmjid

Fouzi Lekjaa će uručiti otkaz bh. treneru

Možda je ovako i bolje: Vahid Halilhodžić u narednim danima napušta klupu Maroka

M. Šljivak

Fouzi Lekjaa dobio je jučer novi mandat na mjestu Predsjednika fudbalskog saveza Maroka, a prvi korak nakon novog imenovanja je otkaz Vahidu Halilhodižiću.

Marokanska javnost i brojni fudbaleri protiv su ostanka 69-godišnjeg bh. stručnjaka na klupi ove selekcije, iako ih je odveo na Svjetsko prvenstvo u Katar.

Fouzi Lekjaa je također za odlazak iskusnog trenera s klupe. Njemu je bitnije da u ekipi ima Hakima Ziyecha, kojeg je Halilhodžić izbacio zbog nediscipline, te će to koštati posla bh. stručnjaka.

Tako će Halilhodžić u narednim danima vjerovatno dobiti otkaz na klupi Maroka. Njega će tamo zamijeniti miljenik javnosti Walid Regragui, aktuelni trener ekipe Wydada.

Ovaj 46-godišnjak je već odbio brojne druge ponude. To je jasan znak da želi klupu Maroka i na kraju će je i dobiti, pa će umjesto Halilhodžića Regragui predvoditi Maroko na Mundijalu u Kataru.

Podsjetimo, Marokanci će u Kataru igrati protiv Hrvatske, Kanade i Belgije.

Oglasi

Pogledajte napad na Vahida Halilhodžića: Ratoborna žena bila je najžešća u ogavnim uvredama

Legendarni bh. trener Vahid Halilhodžić (69) ponovo je pod velikim pritiskom marokanske javnosti.

Iako je fudbalsku selekciju Maroka odveo na Svjetsko prvenstvo, navijači ove selekcije traže njegov odlazak i to zbog Hakima Ziyecha s kojim je u svađi i koji ne želi igrati za reprezentaciju dok je Halilhodžić selektor.

Novi val udara na Halilhodžića stiže nakon poraza u prijateljskoj utakmici protiv Sjedinjenih Američkih Država (3:0). Ponovo se traži njegov odlazak s klupe, a nakon meča u Cincinnatiju došlo je do verbalnog, a umalo i fizičkog napada na bh. trenera.

"Odlazi, odlazi", vikali su marokanski navijači uz brojne druge uvrede upućene bh. treneru.

Najratobornija je bila jedna žena koja je išla za Vahidom i vrijeđala. Tu se uključilo još nekoliko muškaraca, a iskusni stručnjak sve je dosta dugo trpio.

Potom se okrenuo i počeo je raspravu. Ona je međutim ubrzo prekinuta jer se osiguranje konačno sjetilo da izbaci navijače iz prostorija gdje im nije mjesto.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Halilhodžić je još jednom poručio da ovi navijači mogu biti sretni što će gledati svoju reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu.

"Imamo sreće što igramo u Kataru. To je trenutak za pamćenje. Vidite Egipćane, prijatelje Alžirce, Obalu Slonovače. Svi oni su kod kuće, a vi ćete gledati svoj tim u Kataru", poručio je Halilhodžić.

Top Komentari

Samo je on jedino rjesenje za nas. Al mu ovi iz saveza ne daju
8 1
Bereta
Ovo su bolesnici i africki glupsoni koji su zatucani,pa ne cini jedan fudbaler ekipu kao sto oni misle,bas cu se nasladjivati kad ih budu tankali na SP
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi