Marokanci su ostali u šoku nakon što je Halilhodžić postavio uslove za odlazak
Foto - EPA

Otkaz im se ne isplati

Marokanci su ostali u šoku nakon što je Halilhodžić postavio uslove za odlazak

M. Šljivak

Vahid Halilhodžić je usprkos brojnim najavama o otkazu ipak ostao na klupi fudbalske reprezentacije Maroka.

Iskusni 69-godišnji stručnjak obavio je u ponedjeljak razgovor s predsjednikom Fudbalskog saveza Maroka Fouzijem Lekjaaom, no javnost u ovoj zemlji je ostala u šoku jer bh. treneru nije uručen otkaz.

Svi su očekivali da će se to desiti, ali Halilhodžić je postavio jasne uslove pred Lekjaau i Savez te je za otkaz tražio isplatu svih plata do kraja ugovora.

Prema navodima marokanskih medija, Halilhodžiću bi Marokanci u slučaju otkaza morali isplatiti četiri miliona eura, no trentuno nisu u mogućnosti da to učine.

Bh. trener nema namjeru da prihvati bilo kakvu drugu ponudu. Ako žele da mu vide leđa to moraju i platiti, a Marokancima nije išlo na ruku ni to što je potencijalna zamjena za Halilhodžića Andres Villas Boas, tražio ogromnu cifru.

Navodno, portugalski stručnjak je tražio platu od 450.000 eura na mjesečnom nivou i zbog toga Savez i Lekjaa nisu donijeli odluku o raskidu saradnje s Halilhodžićem.

Vahid će tako, barem za sada ostati selektor Maroka. Naredni izazov je prijateljski meč protiv Sjedinjenih Američkih Država i očekuje se da će iskusni stručnjak uskoro objaviti svoj popis igrača.

Vidjet ćemo hoće li se na popisu naći i otpisani Hakim Ziyech, Amine Merit i Noussair Mazraoui, a njihov povratak u nacionalni tim bio je jedan od uvjeta Saveza za nastavak saradnje s Halilhodžićem.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Svi oni su izbačeni zbog neprofesionalnog ponašanja, a to je na kraju i zakuhalo svu situaciju oko bh. stručnjaka u Maroku.

Maroko je na Svjetskom prvenstvu u Kataru u grupi s Belgijom, Hrvatskom i Kanadom.

Top Komentari

enko
Vaha,rekao si Mamicu ,NE,zato te ovi nasi mrze i sto si autoritet ,i strucan.samo ih deri dok imas rezultata.
25 0
Bereta
Tako je Vaha,pokazi im kako to rade pravi strucnjaci,ovi nasi kokosari nek gledaju i uče
24 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi