Halilhodžić pogazio riječ i ide na sastanak s najvećom zvijezdom: "Želi da se vrati"
Foto - Twitter

Ziyech je naredni kojeg vraća

Halilhodžić pogazio riječ i ide na sastanak s najvećom zvijezdom: "Želi da se vrati"

M. Šljivak

Vahid Halilhodžić prešao je preko svojih stavova i odlučio je u nacionalni tim Maroka vratiti izbačene zvijezde.

Bh. trener je zbog nediscipline izbacio velika imena. Dugo u nacionalnom timu nisu bili Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui, Amine Harit i Abderrazak Hamdallah, ali oni će se vratiti u nacionalni tim.

Da bi zadržao posao selektora Maroka Halilhodžić je dobio jasne naredbe da razgovorom riješi nesporazum s fudbalerima, a to je 69-godišnji stručnjak i krenuo da radi.

Danas je u Amsterdamu sklopio mirovni sporazum sa zvijezdom Ajaxa Noussairom Mazraouijem, a prema navodima marokanski medija slijede sastanci i s ostalim izbačenim zvijezdama.

Hakim Ziyech je naredni čovjek s kojim će se Halilhodžić sastati. Marokanci tvrde da su pozitivne vibracije i s njegove strane, želi da se vrati u nacionalni tim i njega uskoro treba ponovo očekivati u dresu selekcije Maroka.

Oglasi

Novu šansu u nacionalnom timu Maroka dobit će Abderrazak Hamdallah i Amine Harit, pa će ova selekcija na Svjetsko prvenstvo u Katar putovati s najjačim mogućim snagama.

"On neće igrati ni da je Messi"

Iskusni trener primio je dosta prijetnji smrću nakon poraza od Egipta u četvrtfinalu Afričkog kupa nacija.

On je bio pod žestokim pritiskom marokanske javnosti, ali do danas nije odustajao od svojih riječi.

"Želite da nekog molim da igra za nacionalni tim? Ovdje postoji grupa koja ima mir i to želim zadržati. Ne mogu zvati igrača koji će uništiti taj mir, pa makar to bio i Lionel Messi. Aime Jacquet i Didier Deschamps su postali prvaci svijeta nakon što su otjerali najbolje igrača. Nisam prvi koji to radi".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Neću vratiti Ziyecha. Ponizio je sve Marokance i s njim je gotovo. S još trojicom je želio razoriti ekipu".

Maroko je na Svjetskom prvenstvu u Kataru u grupi s Belgijom, Hrvatskom i Kanadom i tamo će očigledno biti najveće zvijezde kao i Vahid Halilhodžić.

Top Komentari

@rm1n
O5 će na klupu! Hakimi je nezamjenjiv na desnom beku!
3 1
Pajkan
Za ugovor to jest evric i gujce ce dati.Ha ja.
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi