Valeri Božinov ponovo u Italiji?

Bugarin pred novim angažmanom

Valeri Božinov ponovo u Italiji?

Iskusni bugarski napadač Valeri Božinov bi se mogao vratiti u Italiju, u kojoj je posljednji put igrao 2013. godine.

Naime, nekolicina italijanskih medija tvrdi da će Božinov, koji će uskoro napuniti 34 godine, potpisati ugovor sa klubom iz Serije B, Pescarom.

Navodno je Pescara kontaktirala iskusnog Bugarina i pregovori su u toku.

Ukoliko dođe u pomenuti klub, Božinov će sarađivati sa svojim nekadašnjim saigračem iz Juventusa, Nicolom Legrottaglieom - koji je sada trener Pescare.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Božinov je trenutno slobodan igrač pošto mu je istekao ugovor sa bugarskim timom Botev Vratsa.

Božinov je prvi put u Italiju stigao davne 1998. godine kada je kao tinejdžer potpisao za Lecce, a na Apeninima je tokom karijere bio član još Fiorentine, Juventusa, Parme, Vicenze, Verone i Ternane. Pored italijanskih klubova, Božinov je nastupao i za lisabonski Sporting, Manchester City, Levski, Botev Vratsa, Partizan, Lusanne-Sport, Rijeku, te kineski Meizhou Hakka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi