Valverde dobija novogodišnji poklon: Četiri igrača na listi za pojačanja
Foto: EPA

Barcelona u ostatku sezone još jača

Valverde dobija novogodišnji poklon: Četiri igrača na listi za pojačanja

M. Šljivak

Trener Barcelone Ernesto Valverde želi dodatno pojačati tim u januarskom prelaznom roku. Naravno, sa katalonskim velikanom se povezuju samo velika imena, a Valverde želi dovesti igrače koji će imati pravo nastupa i u Ligi prvaka.

Iako se sa Barcom najviše povezuju Philippe Coutinho i Antoine Griezmann, njihov dolazak je pod upitnikom, barem do ljeta. Katalonci traže igrače koji su im odmah spremni pomoći u Ligi prvaka, a Valverde je rukovodstvu kluba dostavio spisak od četiri fudbalera koje bi volio vidjeti u svom timu.

Listu predvodi fudbaler Lyona Nabil Fekir. Njega Barcelona prati već određeni period, a Lyon je postavio cijenu od 50 miliona eura za 24-godišnjeg ofanzivca.

Veznjak Gremija Arthur Melo je još jedan u nizu fudbalera koji se odavno povezuje sa dolaskom na Nou Camp. Mladog Brazilca (21) upoređuju sa Xavijem Hernandezom, cijena je 25 miliona eura, ali je za njega zainteresovan i veliki rival Real Madrid.

Najveća zvijezda na listi je Mesut Ozil. Njemački velemajstor je do ljeta vezan ugovorom sa Arsenalom, ali se sve češće spominje mogućnost odlaska u Barcelonu. Za sada njegov transfer "koči" plata od devet miliona eura po sezoni, koju Barca ne želi plaćati.

Posljednje ime na spisku je brazilski fudbaler Oscar. Nekadašnji fudbaler Chelseaja sada nosi dres kineskog Shanghai SIPG-a i zarađuje nevjerovatna 24 miliona eura po sezoni. Barcelona mu ne može ponuditi toliko novca, ali sigurno je da je igranje na Nou Campu mnogo veći izazov od Kine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Valverde je listu igrača predao, a rukovodstvo kluba će učiniti sve kako bi mu ispunilo barem jednu želju.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi