Valverde je za revanš imao sasvim drugačiji plan, ali je jedna povreda sve promijenila

Plan B mu nije prošao

Valverde je za revanš imao sasvim drugačiji plan, ali je jedna povreda sve promijenila

E. Čaušević

Španski stručnjak Ernesto Valverde ovih dana je glavna tema medija nakon što je njegova Barcelone ispala iz Lige prvaka.

Valverde već drugu godinu zaredom nije uspio da dođe do finala, a navijačima Barcelone još jednom je priredio šokantno ispadanje. Prošle godine od njih je bila bolja Roma, a ove Liverpool i to novim nevjerovatnim preokretom.

Navijači Barcelone za ovaj neuspjeh najviše su optužili Valverdea i njegovu taktiku za revanš utakmicu na Anfieldu gdje je Barcelona uspjela da upropasti prednost iz prvog meča od 3:0.

Ipak, Mundo Deportivo prenosi da je trener Barcelone pred revanš meč u Liverpoolu imao potpuno drugačije planove što se tiče početnog sastava.

Ideja mu je bila da na desnom beku zaigra Nelson Semedo, dok je u vrhu napada trebao biti Ousmane Dembele. No, povreda francuskog igrača je sve to promijenila i Valverde je odlučio za plan B.

Na desnom beku zaigrao je Sergi Roberto, dok je u napadu šansu dobio Philippe Coutinho koji je vjerovatno bio najlošiji na terenu. Valverde je svjestan da je ovaj poraz njegova krivica, te je to priznao nakon utakmice.

Izvršen napad na kuću trenera Barcelone i ostavljena jasna poruka

Njegov tim drugu godinu zaredom ispada iz Lige prvaka nakon što su imali tri gola viška iz prve utakmice, a ispadanje od Liverpoola nakon trijumfa od 3:0 navijači ovom stručnjaku ne mogu oprostiti.

Očigledno da su oni najvatreniji tifozi katalonskog velikana odlučili da se na svoj način obračunaju sa Valverdeom, pa je sinoć izvršen napad na njegovu kući.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nekoliko napadača se odlučilo upasti na imanje, a ostavili su poruku sa riječima: To bi bilo to..

Valverde je odlučio da ne poduzima ništa. Ne želi dizati optuženice protiv anonimnih napadača i pustit će da se sve završi mirnim putem.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

teddy sheringham
Hahaha. Sad znate i koji plan imao Valverde i koliko ih je bilo?! Hahaha
1 0
Ado1
Imao je i Klop plan da mu igra Firmino, Keita i Salah, pa je na kraju mora da se odluci za ne A, ni B, nego C plan. I igrao bez 2 glavna igraca (napadaca) , i bez jedinog kreativnog veznjaka.. Nije to opravdanje nikakvo YNWA
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi