Valverde nikada nije imao ovakve probleme, šansu će dati igraču iz Barce B

Povrede pogodile Barcelonu

Valverde nikada nije imao ovakve probleme, šansu će dati igraču iz Barce B

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone sutra igraju u gostima protiv PSV-a meč petog kola grupne faze Lige prvaka.

Katalonski klub je već osigurao svoje mjesto u narednoj fazi ovog takmičenja, ali sigurno da u Eindhoven putuju po još jednu pobjedu. Ernesto Valverde se nakon meča protiv Atletico Madrida našao u ogromnim problemima jer je nekoliko važnih igrača ovog tima van pogona zbog povreda.

Derbi u Madridu bio je koban za Rafinhu i Sergi Roberta, a jučer je saopšteno da protiv PSV-a neće igrati ni Luis Suarez zbog povrede desnog koljena. Pored njih Valverde neće moći računati na Arhura i Cilessena koji se također žale na povrede i ovo će biti veliki ispit za Valverdea.

Španski mediji prenose da Valverde najveće probleme ima na poziciji desnog beka gdje može računati samo na Nelsona Semeda. Navodno, veoma lako bi se moglo desiti da sutra za prvi tim debituje mladi Moussa Wague koji je priključen iz B ekipe katalonskog kluba.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ovaj 20-godišnji Senegalac se našao na spisku za ovaj meč, a Mundo Deportivo prenosi da nije nemoguće da čak utakmicu počne od prve minute. Za njega bi to sigurno bila neočekivana prilika da se dokaže na velikoj sceni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi