Valverde odlučio koje igrače će prodati, a koje želi dovesti ovog ljeta u Barcu

Lista želja i otpisanih igrača

Valverde odlučio koje igrače će prodati, a koje želi dovesti ovog ljeta u Barcu

E. Čaušević

Pred Barcelonom ovog ljeta su mnoge promjene što se tiče igračkog kadra jer je Ernesto Valverde nakon prve sezone uvidio koji fudbaleri su višak, te na kojim pozicijama njegova ekipa treba pojačanja.

Valverde će gotovo sigurno u prvoj sezoni na klupi katalonskog kluba osvojiti duplu krunu jer mu za titulu prvaka Španije treba još samo jedan bod. Može se reći da je španski stručnjak napravio dobar posao u prvoj sezoni iako će mrlja sigurno biti ispadanje u četvrtfinalu Lige prvaka protiv Rome.

Španski mediji već uveliko špekulišu o tome koga će Barcelona prodati, odnosno koji igrači su na listi želja Valverdea. Gotovo sigurno da će Camp Nou ovog ljeta napustiti Andre Gomes, Lucas Digne, Paco Alcacer i Yerry Mina, a upitna je sudbina i Nelsona Semeda.

Kako prenosi Mundo Deportivo na radaru Barcelone trenutno se nalaze trojica fudbalera za koje je Valverde pokazao interes. Na listi su Antoine Griezmann, Matthijs de Ligt i Frenkie de Jong. Poznato je da špekulacije oko dolaska Griezmanna u Barcu traju već mjesecima i čini se da se tu nešto zaista kuha.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, Barca je pokazala interes za sjajne mlade igrače Ajaxa De Lighta i De Jonga čime žele dodatno podmladiti ekipu. Također, izvijesno je da će Barcelonu pojačati i vezni igrač Gremija, Arthur, ali prema svemu sudeći tek početkom 2019. godine.

Griezmann bi Barcelonu trebao koštati oko 100 miliona eura koliko će na ljeto iznositi njegova otkupna klauzula. De Light bi trebao biti zamjena za Thomasa Vermaelena koji je također na izlaznim vratima kluba, a u paketu će u tom slučaju doći i De Jong.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti