Van de Beek o interesu Manchestera: "Odlučio sam i tu se ništa neće promijeniti"

Ostaje u Ajaxu

Van de Beek o interesu Manchestera: "Odlučio sam i tu se ništa neće promijeniti"

E. Škorić

Nizozemac iz Ajaxa, koji je bio blizu prelaska u Real Madrid, odlučio je da ostane u Amsterdamu do kraja sezone.

Donny van de Beek je imao impresivnu sezonu u dresu Ajaxa, zbog čega se našao na meti velikana, između ostalog i na meti Reala i Manchester Uniteda.

U subotu je Nizozemac potvrdio da neće preći u Manchester, poručivši da ostaje vjeran Ajaxu.

"Ostajem sigurno u Ajaxu do kraja sezone, možda i sljedeće sezone", izjavio je De Beek nakon prijatelje utakmice njegovog Ajaxa i Club Bruggea u subotu poslijepodne.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

"Rekao sam da ostajem u Ajaxu i neću promijeniti odluku", istakao je veznjak koji je ugovorom za nizoemsku momčad vezan do ljeta 2022. godine, a prošlog ljeta je, sudeći po brojnim izvještajima, bio na korak od potpisa za Real.

Dvedesetdvogodišnjak je ove sezone u dresu Ajaxa ukupno odigrao 26 mečeva (13 ligaških, pet u Ligi prvaka) i postigao je osam golova uz osam asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi