Van der Vaart o planovima sunarodnjaka: "Šta će tamo? Dvije lošeutakmice i propast će mu snovi"

"Ostani gdje jesi"

Van der Vaart o planovima sunarodnjaka: "Šta će tamo? Dvije lošeutakmice i propast će mu snovi"

A. Čaušević

Rafael Van der Vaart je prije 15-ak godina bio među najboljim veznjacima svijeta, posebice kada je nastupao za Ajax, a zatim Real Madrid  i Tottenham.

S obzirom da ima jaku reputaciju u Nizozemskoj njegova riječ ima određenu težinu. Upitan da li Steven Berghuis treba napustiti Feyenoord i otići u Everton, Van der Vaart smatra da bi to bio loš potez.

"Treba ostati u Feyenoordu. Glavni je igrač u ekipi, tim se slaže oko njega. Šta će u ekipi poput Evertona, a blizu je tridesete?", kazao je Van der Vaart te nastavio:

"Ako odigra dvije utakmice loše umjesto njega će na teren poslati nekog nespretnog Engleza i njegovi snovi o Evropskom ili Svjetskom prvenstvu otići će u vjetar."

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Berghuis je ove sezone zabio 22 gola uz 11 asistencija. The Sun piše da je Everton za 28-godišnjeg krilnog fudbalera spreman platiti 25 miliona eura.

Inače, Ronald Koeman ga redovno poziva u reprezetnaciju Nizozemske, ali mu rijetko daje priliku za igru. U kvalifikacijama za EP je upisao dva nastupa i to protiv Estonije i Sjeverne Irske.

Promo

Top Komentari

Keydura69
Vjerovatno je bio najbolji u HSV-u ljudino, zato je i otišao u Real, a na stranu što pojma nemaš, još si i nepismen, pročitaj nekad tekst, pa ga onda objavi.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi