Van Dijk ponovo "pojeo" Haalanda: Otkrio je kako mu to polazi za rukom

Stameni defanzivac Liverpoola

Van Dijk ponovo "pojeo" Haalanda: Otkrio je kako mu to polazi za rukom

Eldar Ganibegović

Liverpool je jučer s 1:0 na Anfieldu savladao Manchester City u derbiju 11. kola engleske Premier lige.

Gol odluke u drugom poluvremenu postigao je Salah, a prethodno je poništen pogodak Fodenu zbog faula koji je u toj akciji napravio Haaland.

Od dolaska Haalanda u Manchester City, Norvežanin bilježi nevjerovatne partije. Zabio je već tri hat-tricka, prvi je strijelac Lige, a nezaustavljiv je i u Ligi prvaka.

Nezaustavljiv, osim za Virgila van Dijka i kolege iz odbrane Liverpoola. Ovo je Norvežaninu već druga utakmica protiv Redsa otkako je stigao i nije uspio zabiti.

Haaland je za City debitovao upravo protiv Liverpoola na početku sezone u Community Shieldu, a tada su Redsi odnijeli pobjedu od 3:1. 

Van Dijk je tako jučer po drugi put uspio zaustaviti mašinu za golove u liku Erlinga Haalanda, a otkrio je i svoju "tajnu".

Oglasi

"Dati svoje živote braneći, to defanzivci moraju raditi. To je ono što moramo raditi svaku utakmicu, ako nam padne i trunka koncentracije, bit ćemo kažnjeni.

Radilo se o puno trčanja i komunikacij, o tome ko je imao veću želju, a to smo bili mi.  Treba puno za uzeti tri boda sa Cityjem. Znali smo da će to biti vrlo intenzivna utakmica, tako je bilo svaki put posljednjih godina", objasnio je Van Dijk, prenose britanski mediji.

Nakon spomenute utakmice u Community Shieldu, zabilježena je jedna zanimljiva situacija između novinara i Van Dijka.

Norveški novinar Jan Aage Fjortoft ispričao je da je odmah nakon utakmice pitao Van Dijka o Haalandu, a holandski defanzivac je napustio intervju nakon opaske napadačevog sunarodnjaka.

"Nakon utakmice sam postavio pitanje Van Dijku, kojeg volim intervjuisati jer je uvijek džentlmen.

Rekao sam mu da ga moram pitati o Erlingu Haalandu, a on je rekao 'Pa, dobio sam meč'. Pa sam ga pitao šta misli o tome.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kazao mi je 'stvarno ga nisam vidio na terenu' i malo se naljutio jer je napravio nekoliko grešaka.

Onda sam mu rekao da je to dobar znak za napadača kada ga protivnički defanzivac baš i ne vidi, a on je jednostavno otišao", rekao je Jan Aage Fjortoft, prenose britanski mediji.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...kakva je to sila od igraca,igra u odbrani sa raspalim Gomezom u stoperskom tandemu i Metuzalemom Milnerom na lijevom beku i opet zaustavi Haalanda...
3 8
Mostarac94
Rece igrac iz tima sto je primio 20 golova u 15 meceva ove sezone hahahaha
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti