Messi, Aguero, Haaland? Ma kakvi, Van Dijk iznenadio odabirom najgoreg protivnika

Ko bi rekao

Messi, Aguero, Haaland? Ma kakvi, Van Dijk iznenadio odabirom najgoreg protivnika

Esmer Oštraković

Liverpool u posljednjih nekoliko godina igra zaista sjajno, dok to ove sezone baš i nije slučaj, ali ne može se reći da u njihovom timu nema nogometaša koji su svjetska klasa.

Jedan od glavnih nogometaša u ekipi je naravno Virgil van Dijk koji važi za jednog od najboljih štopera na svijetu.

On je u razgovoru za engleske medije govorio o tome koga mu je bilo najteže čuvati u svojoj dosadašnjoj karijeri.

Za njega je to Olivier Giroud protiv kojeg je igrao dok je Francuz nastupao za Arsenal i Chelsea, ali i u duelima Nizozemske i Francuske.

"Protiv Girouda sam se uvijek mučio. Uvijek sam imao osjećaj da ga "imam", ali je nekako svaki put uspio da postigne gol. Nije bitno da li je igrao u Arsenalu, Chelseaju ili Francuskoj. Uvijek je postizao golove", rekao je Van Dijk.

Posebno je izdvojio utakmicu prije tri godine, kada je Liverpool osvojio titulu, a Liverpool je na toj utakmici pobijedio Chelsea sa 5:2.

"Pobijedili smo ih sa 5:2. Vodili smo sa 3:0, a on je onda nekako postigao gol iz odbijanca i to opet protiv mene. Išao sam prema njemu i pitao ga kako je moguće da je opet zabio. Nevjerovatan je. Igrao sam protiv Messija, Aguera, Haalanda. Erling je preopasan, ali je Giroud moj najteži protivnik", završio je Van Dijk.

Giroud koj sada ima 36 godina, sa Francuskom je bio prvak svijeta prije četiri godine, a ove godine nastupa u Milanu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Za ovaj klub je u dosadašnjem dijelu sezone postigao devet golova, te je dodao četiri asistencije, te igra jako dobro.

Zaista je Van Dijk iznenadio sve sa izborom nogometaša kojeg mu je bilo najteže čuvati i malo ko je mogao očekivati da će to biti baš Olivier Giroud.

Top Komentari

denimen9
Giroud Nogometna Ikona
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi