Van Dijk: Nisam igrao protiv Džeke, ali sve ste vidjeli u meču Roma - Barcelona

Stoper Redsa pred bitne duele

Van Dijk: Nisam igrao protiv Džeke, ali sve ste vidjeli u meču Roma - Barcelona

E. Škorić

Holandski stoper Virgil Van Dijk sprema se za duele s Edinom Džekom u Ligi prvaka.

Van Dijk je kao veliko pojačanje na poziciji stopera iz Southamptona stigao u Liverpool i njegovim dolaskom se igra Redsa u odbrani poboljšala. Holanđanin je također zaslužan za sjajne igre Liverpoola, koji se našao u polufinalu Lige prvaka.

U utorak će ovaj tim na svom Anfieldu ugostiti Romu i biće to prilika da se Van Dijk po prvi put suprostavi Edinu Džeki.

"Prije nisam igrao protiv Džeke, ali svi ste vidjeli susrete Rome i Barcelone. Nema sumnje da je dobar igrač, ali spremam se da ga dobro čuvam", kazao je Van Dijk.

"Nisam mogao vjerovati kada sam čuo šta su napravili protiv Barcelone. Roma je sjajan tim, znamo koliko su kvalitetni, ali se mi nikoga ne bojimo. U ponedjeljak ćemo više znati o Romi, kada budemo imali sastanak", dodao je Van Dijk.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Imamo veliku utakmicu na Anfieldu i moramo biti fokusirani kako bismo napravili dobar rezultat. Bit će težak posao, moramo da budemo spremni na sve, a onda nas sigurno čeka pakao u Rimu. No, moramo isto tako i uživati, mnogi igrači ili ekipe ne uspiju da dođu do ovog dijela Lige prvaka", tvrdi Holanđanin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti