Van Gaal izostavio zvijezdu sa spiska i šokirao Nizozemsku: "Koliko god to meni bilo teško..."

Wijnaldum izgubio svoje mjesto

Van Gaal izostavio zvijezdu sa spiska i šokirao Nizozemsku: "Koliko god to meni bilo teško..."

Edmir Škorić

Selektor Nizozemske Louis van Gaal napravio je određene promjene na najnovijem spisku.

Nizozemci će u junu igrati mečeve u Ligi nacija protiv Belgije, Poljske i dvaput Walesa, a to će ujedno biti dobre provjere za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Van Gaal je pozvao Vincenta Janssena i Ricka Karsdorpa, ali je šokirao naciju tako što nije pozvao veznjaka PSG-a Georginija Wijnalduma, a razlog je jednostavan - ne igra dovoljno.

"Nažalost, malo se toga promijenilo u Ginijevoj situaciji u njegovom klubu od naše posljednje dvije međunarodne utakmice u martu. Kao rezultat toga, prisiljen sam donijeti druge izbore, koliko god to meni osobno bilo teško i žalosno', kaže Van Gaal.

Janssen, napadač Monterreyja, nije igrao za reprezentaciju još od oktobra 2017. godine, kada je još bio član Fenerbahčea. Karsdorp je također u martu 2017. posljednji put igrao za reprezentaciju, ali sa dobrim i konstantnim igrama u dresu Rome izborio se za poziv u nacionalni tim.

I Barcin Luuk de Jong je ponovo na spisku, iako iskusnog napadača nije bilo nekoliko posljednjih utakmica. Zbog povrede nema Donyella Malean, 23-godišnjeg napadača Borussije Dortmund.

GOLMANI: Jasper Cillessen (Valencia), Mark Flekken (SC Freiburg), Tim Krul (Norwich City).

DEFANZIVCI: Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Ajax), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Internazionale), Hans Hateboer (Atalanta Bergamo), Rick Karsdorp (AS Roma), Matthijs de Ligt (Juventus), Tyrell Malacia (Feyenoord), Jordan Teze (PSV), Jurriën Timber (Ajax), Stefan de Vrij (Internazionale), Owen Wijndal (AZ).

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

VEZNJACI: Jordy Clasie (AZ), Frenkie de Jong (Barcelona), Davy Klaassen (Ajax), Teun Koopmeiners (Atalanta Bergamo), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Guus Til (Feyenoord).

NAPADAČI: Steven Berghuis (Ajax), Steven Bergwijn (Tottenham Hotspur), Arnaut Danjuma (Villarreal), Memphis Depay (Barcelona), Cody Gakpo (PSV), Vincent Janssen (Monterrey), Luuk de Jong (Barcelona), Noa Lang (Club Brugge), Wout Weghorst (Burnley).

Top Komentari

King_Kenny
...bio standardan u Liverpoolu,osvajao trofeja i ode u plasticni klub i tamo propadne za mjesec dana...
0 2
Krivaja Zavidovići
Glupost je nepozivanje Wijnalduma. Pa koliko mu igraju Depay ili Luk se Jong u Barsi ili Bergwijn u Totenhemu, Ake u Sitiju...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi