Valcer štopera: De Ligt, Varane i Hummels pred potpisom za nove klubove, Francuz najviše iznenadio

Mijenjaju sredine

Valcer štopera: De Ligt, Varane i Hummels pred potpisom za nove klubove, Francuz najviše iznenadio

Admin Čaušević

Trojica štopera koji su među najpoznatijim u svijetu fudbala zbog reputacije koju su izgradili protelih godina na putu su da potpišu za nove klubove. Najveće iznenađenje će svakako napraviti Raphael Varane. 

Varane je napustio Manchester United kao slobodan igrač i sada se nalazi pred potpisom za klub koji ima izuzetno visoke ambicije iako je tek ušao u elitu.

Ako za neki klub u Italiji nisu problem pare to je Como. Povratnik u Seriju A nakon dvije decenije koga drže braća milijarderi iz Indonzije, Robert i Michael Hartono, odmah puca na visoko.

Francuski štoper je prema informacijama italijanskih medija za vikend doputovao u Como te je počeo pregovore te će trebati nekoliko dana da postignu dogovor.

Tuttomercato piše da se niti jednoj strani ne žuri, da će pregovori biti nastavljeni i u narednim danima, poslije čega bi 31-godišnjak trebao i potpisati.

Umjesto Varanea na Old Trafford bi trebao stići Matthijs De Ligt, više ne toliko sjajni Nizozemac koji na Evrpskom prvenstvu grije klupu te nije dobio ni minut.

Oglasi

Bivši član Ajaxa i Juventusa je na izlaznim vratima Bayerna, a nizozemski mediji pišu kako je United već poslao upit Bavarcima te su pregovori između dvije strane počeli.

Erik ten Hag je u prošlosti trenirao De Ligta dok je defanzivac bio u Ajaxu, sada ga želi vratiti na njegov prepoznatljivi nivo te mu je spreman ponuditi čak ugovor od pet godina.

Posao bi trebao biti završen nakon Evropskog prvenstva. Bayern očekuje ponudu od 70 miliona, dok United nudi 40 miliona plus bonusi. Očekuje se da se klubovi nađu u sredini.

Na putu da potpiše je i Mats Hummels koji je završio svoju avanturu u Borussiji Dortmund, ali izgleda neće daleko od Njemačke.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iskusni defanzivac se nedavno povezivao sa transferom u Como, ali prema posljednjim najavama čeka ga potpis za Bayer Leverkusen.

Jonathan Tah će put Bayera, dok Apotekari u Hummelsu vide odličnu zamjenu za njega. Ta odluka svakako dolazi kao iznenađenje jer je Xabi Alonso navikao trenirati uglavnom mlađe igrače.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi