Dinamo je ove sezone poput mačke sa devet života

Modri se spasili

Dinamo je ove sezone poput mačke sa devet života

Edmir Škorić

U nedjelju su fudbaleri Dinama gostovali u Varaždinu, gdje su teškom mukom uspjeli da se spase trećeg uzastopnog poraza u gostima.

Uvjerljivo najdominantniji i najtrofejniji hrvatski klub i aktuelni prvak te zemlje ove sezone je neprepoznatljiv. Ostao je bez dosta važnih igrača, a u gostima u Varaždinu trener Sergej Jakirović nije mogao računati na nekoliko prvotimaca.

I pored svega toga je Dinamo kao favorit ušao u meč, ali je morao da spašava bod. S njim ima 23 boda i na četiri boda je od Hajduka i Rijeke kojoj gostuje narednog vikenda.

Varaždin je gol postigao u 53. minuti. Vukčević je dodao loptu do Šege na desnu stranu, ovaj ubacio pred gol Varaždina, na kraju Drožđekl dolazi do lopte i postiže pogodak za veliko slavlje domaćih.

Dinamo je nakon toga bacio sve karte u napad, a lako je mogao primiti i drugi gol u 61. minuti, kada je Elezi pucao nakon kornera, ali je Zagorac odbranio.

Oglasi

Dinamo je imao dobre šanse u prvom dijelu. U 29. minuti Zelenika je sjajno odbranio udarac Vidovića, a u 14. minuti je zaustavio pokušaj Kaneka. Najbliže golu bio je Theophile u 10. minuti, kada je pogodio stativu.

I kada se bližio kraj meča, duboko u nadoknadi, Dinamo dolazi do gola i osvaja barem jedan bod. Strijelac je bio Emreli.

Modri su još jednom razočarali i ova sezona je za zaborav iako jasno još uvijek vjeruju da će doći do titule.

Njih sada očekuje duel s Plzenom u Češkoj, pa jako težak derbi s Rijekom u gostima. Pravo je pitanje hoće li u tim mečevima ekipu voditi Sergej Jakirović ili će i on ubrzo postati bivši.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Što se Varaždina tiče, sada je šesti sa 16 bodova, a u narednom kolu ima preteško gostovanje u Splitu kod vodećeg Hajduka.

Dodajmo da je danas Dinamu nedostajao Bruno Petković, ali i Rukavina, Ademi, Bernauer, Ljubičić...

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zax
Dinamo je ove sezone jedna velika kanta,nema ovde trenera koji moze pomoci
1 0
lalinjo
Također bi molio urednika da napiše da je Varaždin visio ko luster cijelu utakmicu....u potpisu razočarani navijač Dinama
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi