Regionalni velikan kupljen za 60.000 KM

Krije se ime vlasnika

Regionalni velikan kupljen za 60.000 KM

A. Čaušević

Rijeki klubovi na prostorima bivše Jugoslavije mogu nositi epitet regionalnog velikana, među njima je sigurno skopski Vardar.

Vardar već neko vrijeme ima finansijskih problema, prošle sezone su čak ispali i u niži rang, ali čini se da dolaze bolji dani za najpopularniji i najveći klub u Sjevernoj Makedoniji.

Naime, prema pisanju makedonskih medija na berzi je kupljeno svih 100 akcija Vardara i to za skroman iznos od 32.500 eura, odnosno nešto više od 60.000 KM.

Interesantno da ime novog vlasnika još uvijek nije poznato. Detalji će biti objavljeni u službenim dokumentima. Do sada je prvi čovjek kluba bio Sergej Samsonenko.

Lokalne vasti su dali dozvolu da kompanija "Blue Sky" upravlja Vardarom, dok se u prošlosti kao potencijalni kupac spominjao i milan Mandarić, poznati balkanski tajkunu koji je ranije bio gazda Olimpije.

Inače, novi vlasnik je kupovinom Vardara preuzeo i dug u iznosu od oko 3 miliona eura.

Top Komentari

Alpasinacxx
Kupio je možda dionice ili upravljačka prava za 60K, ali je uz vlasništvo gratis dobio milionska dugovanja.
4 0
denimen9
Htio sam i ja kupiti NK Iskru za 1 KM, ali nedaju ovi gejevi, peru lovu preko javnog dobra, šta li već???
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi