Vatreni iskoristili sve poklone i pobijedili Mađarsku na prepunom Poljudu

Slovačka i Vels podijelili bodove

Vatreni iskoristili sve poklone i pobijedili Mađarsku na prepunom Poljudu

E. Čaušević

Reprezentacija Hrvatske večeras je na Poljudu pobijedila Mađarsku sa 3:0 u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Vatreni su se nakon skoro pet godina vratili na Poljud i uspjeli su da skinu prokletstvo sa splitskog stadiona i dođu do pobjede. Izabranici Zlatka Dalića savladali su Mađarsku lakše od očekivanog sa 2:0.

Hrvatska je povela već u petoj minuti utakmice kada je veliku grešku napravila odbrana Mađarske, a to je iskoristio Luka Modrić koji je lagano pogodio za 1:0.

Nakon toga domaći su nastavili sa incijativom, a nova nevjerovatna greška gostiju stigla je u 24. minuti. Defanzivci Mađarske su ponovo pogriješili, a to je iskoristio Petković koji pogađa za 2:0.

Isti igrač bio je u centru pažnje u finišu prvog poluvremena. Naime, u 42. minuti Perišić je ubacio s lijeve strane, a odbrana Mađarske ponovo amaterski griješi što je iskoristio Petković koji je svojim drugim golom povisio na 3:0.

Hrvatska je do četvrtog gola mogla doći već u 55. minuti kada je Rebić izborio penal. Loptu je na bijelu tačku namjestio Perišić, ali je golman Mađarske sjajno odbranio njegov udarac.

Da stvar bude gora za Mađare od 56. minute igrali su s igračem manje nakon što je Kleinheisler dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U istoj grupi večeras su se sastali Slovačka i Vels, a meč je na kraju završen rezultatom 1:1. Vels je poveo u 25. minuti golom Moorea, dok su Slovaci izjednačili početkom drugog dijela kada je Kucka pogodio za 1:1.

Hrvatska nakon šest odigranih utakmica ima 13 bodova i nalazi se na prvom mjestu, dok je Slovačka druga sa deset bodova. Treća je Mađarska sa devet, a četvrti Vels sa sedam bodova i jednom utakmicom manje u odnosu na rivale. Posljednji je Azerbejdžan koji ima jedan bod.

Top Komentari

Rajvosa2019
Sta kazu jos legendo ? Imal seljacina iz Livna u stadionu ? Jel sisata pjandura nagradila igrace ? Hocel doci i Thomson da zapjeva nosatom stakoru? Javi nam - nasikiran smo , necemo citavu noc oka sklopiti
44 10
burek_sa_mesom
Čestitke svjetskim viceprvacima na veličanstvenoj pobjedi!
11 41

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi