Važna i ubjedljiva pobjeda Danske u Jerevanu

Izbili na prvo mjesto

Važna i ubjedljiva pobjeda Danske u Jerevanu

Danska je večeras ubilježila važnu gostujuću pobjedu nad Armenijom u Jerevanu rezultatom 4:1 kojom je izbila na prvo mjesto grupe E nakon nepotpunog osmog kola.

Početak utakmice bio je katastrofalan za favorizovane Dance, kojim je u ovom susretu igrala samo pobjeda. Koryan je već u šestoj minuti doveo Armeniju u vodstvo od 1:0 i to sjajnim pogotkom sa otprilike 25 metara.

Danski fudbaleri su se brzo oporavili od šoka i već u 17. minuti stigli do poravnanja, a strijelac je bio Delaney. Dvanaest minuta kasnije, Danska stiže do potpunog preokreta zahvaljujući fantastičnom pogotku Eriksena iz slobodnog udarca.

Rezultat 2:1 bio je aktivan sve do finiša utakmice, a onda je u 82. minuti Delaney svojim drugim golom donio Danskoj sigurnu prednost od 3:1. Kada se očekivao kraj utakmice, Delaney je u trećoj minuti postigao i treći gol na utakmici za konačnih 4:1. Interesantno, Thomas Delaney igrana poziciji defanzivnog veznog, a bio je strijelac jednog od četiri pogotka i u susretu sa Poljskom prije tri dana (4:0).

Danska u grupi E nastavlja borbu za jednu od prve dvije pozicije, ali sada će osluškivati rezultate utakmica koje igraju Crna Gora i Rumunija, odnosno Poljska i Kazahstan.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

U susretu grupe C između Azerbejdžana i San Marina, domaća reprezentacija je slavila ubjedljivu pobjedu rezultatom 5:1. Strijelci za Azerbejdžan bili su Izmailov (2x), Abdullayev, Cevoli (autogol) i Sadygov, dok je jedini gol za San Marino djelo Palazzija.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi