Već je to uspio: 12 bodova prednosti Barcelone nije ništa za Zidanea i Real

Mogu li napraviti čudo?

Već je to uspio: 12 bodova prednosti Barcelone nije ništa za Zidanea i Real

E. Čaušević

Francuski stručnjak Zinedine Zidane nakon nekoliko mjeseci odmora odlučio se vratiti na klupu Real Madrida.

Zidane je na kraju prošle sezone odlučio napustiti kraljevski klub nakon tri uzastopne titule Lige prvaka što je za ovaj tim bio veliki udarac. Real Madrid se ove sezone našao u velikim problemima, a nakon što su ispali iz Lige prvaka klub je odlučio pozvati Zidanea da se vrati.

Na njihovu sreću francuski stručnjak je pristao da se vrati na klupi Real Madrida, te će sada krenuti od nule. Pred njim je rekonstrukcija ekipe, ali prije toga će morati dati sve od sebe da pokuša barem doći do titule prvaka Španije.

U ovom trenutku to zvuči skoro nemoguće jer Barcelona ima 12 bodova više od Reala, ali Zidane s tim već ima iskustva. Slična situacija desila se kada je Zidane prvi put stigao na klupu Reala umjesto Rafaela Beniteza jer je Barca tada imala također 12 bodova više.

Real je uspio do kraja sezone da dođe na samo jedan bod zaostatka, a titula se riješila u zadnjem kolu. Tada je Barca u gostima pobijedila Atletico i uspjela da osvoji titulu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tada je Zidane nešto ranije preuzeo kraljevski klub, ali navijači Reala vjeruje da ih on može vratiti u sami vrh odnosno približiti Barceloni. Do kraja La Lige nije ostalo još mnogo i bit će zanimljivo vidjeti ima li Real snagu da zaprijeti Barceloni i Atletico Madridu.

Također, u prilog im ide činjenica da Barca igra još na dva fronta, dok je Realu ostalo još samo takmičenje u domaćem prvenstvu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mirza555
hahahha hoce malo sutraaa
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi