Već se zna i nasljednik Valverdea?

Španski stručnjak uskoro bivši na klupi Barce

Već se zna i nasljednik Valverdea?

Čini se kako će Ernesto Valverde postati u ponedjeljak bivši trener Barcelone i to nakon što je sinoć doživio poraz od Atletico Madrida u polufinalu Superkupa Španije. 

To je, kako prenose katalonski mediji, bila kap koja je prelila čašu kod rukovodećih organa Barcelone i početkom naredne sedmice uručit će mu otkaz.

Odmah su počele i špekulacije o tome ko će ga naslijediti, a kako sada stvari stoje najbliži tome je aktuelni selektor fudbalske reprezentacije Holandije Ronald Koeman.

Koeman je odveo Holandiju na Euro i tamo će sigurno pokušati napraviti veliki rezultat a poslije bi trebao da dođe na Camp Nou stadion i potpiše za Barcu.

Naravno, radi se o treneru koji je kao igrač bio prava legenda Barcelone jer se u dresu ovog kluba odigrao oko 200 utakmica i postigao oko 70 pogodaka.

Poslije jučerašnjeg poraza od Atletoca navode o eventualnoj smjeni komentarisao je i sam Valverde.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Znamo kakav je fudbal. Ovaj posao podrazumjeva dozu nesigurnosti. Kada su rezultati loši ili kada gubite, kao što se dogodilo sada, očekivano je da pričamo o tome. Neizbežno je", kazao je on.

Barcelona bi vjerovatno do kraja sezone trebala imenovati privremenog trenera sve dok se ne završi Euro kada bi Koeman trebao postati novi stalni trener Messiju i kompaniji.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zalik
ABd
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi